Economia

Girona Excel·lent acosta el producte de proximitat a cuiners i distribuïdors del sector turístic

Amb el Club de Màrqueting d’Enogastronomia s’ha organitzat una jornada al Mas Marroch que ha comptat amb una seixantena de professionals del sector

Donar a conèixer els productes autòctons del nostre territori entre els cuiners i els distribuïdors de les comarques gironines i estimular una economia circular i sostenible. Amb aquest propòsit, el segell Girona Excel·lent de la Diputació de Girona i el Club de Màrqueting d’Enogastronomia del Patronat de Turisme Costa Brava Girona han organitzat aquest dimecres al matí una jornada professional al Mas Marroch de Vilablareix.

Sota el títol «La cuina amb segell Girona Excel·lent», els assistents han pogut tastar els productes de proximitat guardonats pel distintiu i conèixer la seva aplicació pràctica a la cuina de l’excel·lència. Hi havia una seixantena de professionals del sector, entre cuiners (amb representants de la Cuina del Vent, la Cuina de l’Empordanet i la Cuina Volcànica), associacions d’hostaleria de la demarcació i distribuïdors locals.

La benvinguda ha anat a càrrec del president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Miquel Noguer. També hi ha intervingut l’amfitrió i cuiner del restaurant de Can Roca, Joan Roca, que ha conduït la jornada conjuntament amb el director de tast de Girona Excel·lent, Pep Nogué. Entre els assistents, també hi havia l’alcaldessa de Vilablareix i diputada, Maite Tixis, i la diputada de Girona Excel·lent i Mercats, Vanessa Peiró.

El president, Miquel Noguer, ha incidit en el fet que la Diputació de Girona fa temps que aposta pel producte de quilòmetre zero, des que va crear el 2014 el segell Girona Excel·lent: «Si tenim productes excel·lents a casa nostra, el que hem de fer és que els cuiners i els distribuïdors els coneguin per utilitzar-los o vendre’ls als seus clients. Si aconseguim això, serà un pas més per ajudar, des de la Diputació de Girona, el sector agroalimentari de la nostra demarcació».

En aquest sentit ha recordat «el paper troncal dels productors i de la pagesia en el reconeixement» de la nostra gastronomia. En la passada edició del distintiu, s’hi van presentar 447 productes, amb 116 guanyadors en catorze categories diferents.

En la mateixa línia s’ha expressat Joan Roca, que ha recordat que el 90 % dels productes amb què treballa El Celler de Can Roca són de cinquanta quilòmetres a la rodona: «És molt important que els restaurants tinguem arrels, connexió amb el territori i puguem explicar als clients què passa al nostre entorn, què s’hi produeix. Nosaltres, a El Celler de Can Roca, en presumim amb els visitants de fora i n’estem molt orgullosos».

«Aquesta jornada, promoguda per la Diputació de Girona, és justament per trobar la sinergia entre cuiners i uns productors del territori que estan fent les coses ben fetes. Calen aquests vincles i aquesta comunicació de manera fluïda amb actes com aquest, on compartim productes excel·lents que es fan al nostre voltant i que, en alguns casos, els clients no coneixem prou», ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona

Bon juliol per al turisme, tot i un inici una mica fluix

Girona
La Vall d’en Bas

Festes majors per promocionar el producte local

La Vall d’en Bas
Desirée Gómez Cardosa,
analista de Tendències Educatives i Innovació de la UOC

“Caldrà oferir una renda bàsica per als exclosos de la IA”

Barcelona
SALUT

La sanitat va crear 7.000 llocs de treball a l’àrea metropolitana

Barcelona

Mutua de Propietarios obre parèntesi per pair compres

Barcelona

Vitaance compromet empresa i empleat amb l’esport i la salut

Barcelona
economia

La pensió mitjana dels catalans creix un 5,06% al juliol i se situa en 1.306 euros

barcelona
economia

Catalunya es manté el 2022 com el tercer territori que més recapta però el desè en recursos rebuts

barcelona
economia

Lleuger descens de l’atur, que se situa en el 9,41%

barcelona