Solucions de connectivitat per al MWC
Cellnex presenta en aquesta edició del MWC la seva xarxa paneuropea d’infraestructures de telecomunicacions, que garanteix cobertura en àrees densament poblades i zones rurals
Cellnex Telecom, l’operador líder europeu en infraestructures de telecomunicacions sense fils, amb presència a dotze països i un portafolis de 138.000 emplaçaments –tot incloent-hi previsions de desplegament fins al 2030– presenta en el Mobile World Congress 2024 les solucions de connectivitat que ofereix als seus clients per expandir les seves xarxes i proveir-los de capacitat addicional, tant en àrees amb una elevada densitat de població com en àrees rurals i poc denses, on l’accés a la connectivitat és també un motor econòmic i social.
El Mobile World Congress 2024, que se celebra a Barcelona entre els dies 26 i 29 de febrer, en aquesta edició té com a idea central el concepte Experience the power of connection, i espera congregar més de 95.000 visitants d’arreu del món.
Des del seu estand (4C50) situat al pavelló 4 de Fira Gran Via de l’Hospitalet, Cellnex atendrà els visitants davant d’una pantalla de grans dimensions, interactiva i tàctil, que els permetrà “accedir” a les seves infraestructures –en àrees densament poblades, però també en àrees rurals– així com a projectes de connectivitat que la companyia ha dut a terme arreu d’Europa tant indoor com outdoor (metros, estadis, centres comercials, hospitals, edificis històrics, centres de ciutats...), mitjançant Sistemes Distribuïts d’Antenes (DAS, per les seves sigles en anglès) i Small Cells. També en aquesta gran pantalla es mostraran els casos d’ús del projecte 5GMED, que està cofinançat per la Comissió Europea i té com a objectiu aportar un model de desplegament sostenible de 5G per a la mobilitat del futur en el corredor mediterrani –tant en l’aspecte viari com en el ferroviari– entre la frontera d’Espanya i França.
La companyia també participarà en el Tower & Fiber Forum, organitzat per la GSMA, en què compartirà la seva experiència en la gestió de l’equipament actiu que està duent a terme a Polònia per a l’operador mòbil Plus –més enllà de la infraestructura passiva– i que és un cas únic en el sector dels operadors d’infraestructures de telecomunicacions a Europa.
Per a la gestió de les infraestructures de telecomunicacions és crítica l’excel·lència operacional. Són infraestructures que necessiten control 24/7/365, una altíssima disponibilitat i nivells de servei ininterromput.
Cellnex mostrarà aquest any al seu estand com desenvolupa la seva activitat per donar un servei òptim en quatre àmbits:
-Smart Access: projecte d’accés digital a les infraestructures –implantat ja a més de 43.000 emplaçaments– que facilita el control, tot fent-lo més transparent i sostenible.
-Service Assurante: des dels seus Network Operations Centres (NOC), Cellnex gestiona un total de 20 milions d’alertes al mes: talls d’electricitat, impactes meteorològics, incidents d’accés, falles de connectivitat, avaries dels equips...
-Critical Services: una xarxa de missió crítica necessita seguretat, cobertura, fiabilitat, resiliència i capacitat. Cellnex té experiència en la gestió de xarxes de missió crítica de cossos de seguretat i emergències.
-Sustainable Sites: el compromís de Cellnex per aconseguir les zero emissions per al 2050 és ferm, i per assolir aquest objectiu, com més va més emplaçaments fan servir energies renovables.
-Digital Twin: amb el bessó digital, la gestió de les infraestructures podrà ser totalment virtual i automatitzada.
En línia amb el compromís de Cellnex amb el medi ambient, la companyia ha incorporat al projecte de construcció, operació i fi de vida dels materials usats per a l’estand criteris de sostenibilitat que ajudaran a reduir la petjada de carboni. Tant la construcció de l’estand com el material que es fa servir durant els dies de l’esdeveniment, així com la fi de vida de tots aquests materials han estat meticulosament triats, amb certificacions de sostenibilitat en origen, i estrictament reduïts per limitar el màxim possible les emissions de carboni que generen. A més, Cellnex compensarà les emissions de l’estand amb l’adquisició de crèdits de compensació al mercat voluntari d’emissions, per assolir la neutralitat en CO2 emès.
Lloc per a les ‘start-ups’ de Cellnex Bridge
Com a novetat d’enguany, a l’estand de la companyia també hi participaran les cinc start-ups de la tercera edició del programa Cellnex Bridge, que ha impulsat la Fundació Cellnex.
El projecte d’acceleració de start-ups suma ja tres edicions acompanyant projectes amb impacte social que mitjançant la connectivitat se centren a reduir les bretxes digitals, socials i territorials, així com projectes que contribueixen a la sostenibilitat ambiental o a la lluita contra el canvi climàtic.
Els fundadors de Biofood Network, Citizens Immigration, Dive, ForestChain i NeurekaLab donaran a conèixer els seus projectes de primera mà.
Biofood Network és una comunitat de productors i botigues de productes bio de proximitat, que té per objectiu que el producte bio sigui accessible a qualsevol racó rural mitjançant la digitalització.
Citizens Immigration es dedica a facilitar els tràmits d’estrangeria i nacionalitat espanyola a través de la tecnologia, tot oferint un servei de qualitat a un cost assequible.
Dive és una companyia de software que permet desplegar IA a escala sota processos d’entrenament, connexió amb sensors, optimització computacional i l’aplicació d’algorismes d’aprenentatge profund.
Forest Chain és una plataforma per a la digitalització de la indústria de la fusta basada en blockchain.
NeurekaLab ofereix solucions gamificades per detectar i tractar problemes d’aprenentatge en nens i nenes i trastorns de neurodesenvolupament.