Economia

Menor alça en cinc anys dels crèdits hipotecaris

Immobiliari

El deute hipotecari de les famílies va registrar fins a l'octubre una nova xifra rècord de 638.097 milions d'euros. Amb tot, el seu creixement els deu primers mesos de l'any s'eleva al 15,8%, la xifra més baixa dels últims cinc anys, segons les dades del Banc d'Espanya.

El 15,8% de creixement registrat a l'octubre és dues dècimes inferior al d'agost i gairebé quatre punts inferior a l'augment del 19,6% que va donar-se al gener. A més a més, aquesta desacceleració ha estat de gairebé cinc punts l'últim any, perquè l'octubre de 2006 el deute familiar per aquest concepte va créixer a un ritme del 20,7%.

El Banc d'Espanya assenyala al seu Butlletí econòmic que les últimes dades disponibles evidencien que al setembre es va produir "un nou enduriment" de les condicions financeres de bancs i caixes, que ha anat acompanyat d'una desacceleració del deute de les llars i les empreses, una tendència que s'hauria mantingut a l'octubre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.