Economia

El dèficit de la Generalitat ha augmentat en 307 milions

Economia

El conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, ha anunciat que el dèficit de la Generalitat es va situar en 762 milions l'any 2007, cosa que suposa un augment de 307 milions més del que estava previst al pla de sanejament del govern fixat en 455 milions.

Castells ha dit que aquesta situació es deu a la conjuntura actual de l'economia, amb una desacceleració en el sector de la construcció immobiliària i a la menor recaptació de la Generalitat per l'Impost de Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats pel qual el govern deixa de recaptar 1.246 milions, un 42,9% menys del previst.
Segons Castells, enguany hi haurà un dèficit "més important" que en l'any 2007 perquè "continua caient" la recaptació de l'Impost de Transmissions Patrimonials, però ha descartat retallar les inversions i ha assegurat que l'any 2008 hi haurà "més licitació d'obra pública".

Per la seva banda, el ministre d'Economia, Pedro Solbes, ha explicat, a la roda de premsa després del Consell de Ministrers, que la desacceleració de l'economia espanyola ha fet desaparèixer el superàvit de l'Estat, registrat durant 3 anys consecutius, fins al 2011.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.