Economia

El consorci de TPG renuncia a llançar una opa sobre Iberia

El grup liderat pel fons de capital risc nord-americà abandona la lluita davant la falta de suport de British Airways

El consorci liderat pel fons de capital risc nord-americà Texas Pacific Group (TPG) va confirmar ahir a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que no licitarà per l’aerolínia espanyola Iberia. “El consorci format per British Airways, Ibersuizas, Quercus, TPG i Vista Capital ha arribat a la conclusió que no és possible realitzar una oferta pública d’adquisició en els termes de consens i cordialitat que sempre hem considerat indispensable per al desenvolupament del nostre projecte”, va assenyalar el fons de capital risc en una carta enviada a la CNMV i a la mateixa Iberia. “Per aquesta raó –afegia la missiva– hem decidit retirar la nostra indicació d’interès per la companyia”.

Aquesta decisió es produeix després que British Airways anunciés que no té cap intenció d’exercir el tempteig sobre les participacions de BBVA (6,9%) i Logista (6,4%) sobre les quals Caja Madrid va acordar la setmana passada la compra a un preu de 3,6 euros per acció. British Airways controla un 10% del capital d’Iberia i tenia una opció preferent de compra sobre les participacions de BBVA i Logista. “Si British Airways no exerceix aquest dret de tempteig, el consorci desisteix”, van indicar ahir fonts properes a TPG.

Caja Madrid, que sí que ha exercit els seus drets accionarials, ha encetat una carrera compradora que l’ha posicionat en només una setmana en el principal accionista de la principal aerolínia de l’Estat, amb un 23,4% del capital. L’operació ha costat a l’entitat financera madrilenya 470 milions d’euros.
Malgrat tot, l’aerolínia britànica no vol desentendre’s d’Iberia i mitjançant el seu director financer, Keith Williams, va assegurar ahir que negociarà amb Caja Madrid per “maximitzar el valor de la relació amb Iberia”.

S’haurà de veure ara quin paper hi juga el fons de capital risc Gala Capital, integrat per inversors com la família Del Pino, Manuel Jove o Alicia Koplowitz, que la setmana passada va mostrar el seu interès per Iberia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.