Economia

Economia

La collita de pèsols de Llavaneres es reduirà un 20% però serà excel·lent

Les plantes s’han assecat per les altes temperatures

“Calculem que ens quedarem al 80% de la collita de l’any passat”, apunta Joan Mora un dels pagesos que es dediquen al cultiu de pèsol garrofal a Sant Andreu de Llavaneres. Els productors de la zona esperen tenir una collita “amb la qualitat de sempre” però un 20% inferior a la de l’any passat per culpa de les altes temperatures registrades a l’hivern. Mora recorda que a aquesta varietat “li agrada el fred” i que en no tenir-ne la planta ha patit molt i s’ha assecat. “No crec que collim tant perquè tot i que hem pogut regar, el pèsol necessita fred i aigua de la pluja”, hi afegeix a l’ACN. Tot i la lleugera caiguda de la producció, el productor reconeix que “no es poden queixar” i que tindran una bona temporada de pèsols. “Estem sotmesos a la climatologia i ens hi haurem d’adaptar com sempre hem fet els pagesos”, es lamenta. Malgrat tot Mora deixa clar que la qualitat del producte serà com sempre “excel·lent” i que la climatologia adversa només tindrà incidència en la caiguda de la producció. Les pluges de les darreres setmanes, afegeix, no han arribat a temps per evitar que la planta hagi crescut menys i hagi tingut menys flor. A la minsa producció també hi contribueix el fet que el pèsol garrofal “costa de cultivar”. Amb un rendiment d’uns 700 grams a un quilo per planta, molt per sota del d’altres varietats, “costa molt acumular producte”.

Fins l’1 de maig, una setantena de productors, elaboradors i restauradors del Maresme participen a ‘Temps de Pèsols’, les jornades gastronòmiques de la “perla verda” de la comarca, un esdeveniment que ressalta la tradició culinària i la singularitat dels productes de km 0 organitzat pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Creixen les iniciatives per fer escalar l’economia als Pallars

Barcelona
Daniel Altimiras
President del centre tecnològic Eurecat

“La pime té encara molt recorregut a fer en R+D+I”

Barcelona

Arquia tindrà aviat la seva versió en banca digital

Barcelona
Agricultura

Arrenca la collita d’ametlla a Lleida amb bona previsió als camps de regadiu

Sarroca de Lleida
agricultura

La sequera farà caure la collita de raïm a la meitat

barcelona
estats Units

Powell confirma que ha arribat el moment de retallar els tipus als EUA

barcelona
economia

Xifres de rècord als hotels catalans tot i el lleu descens de turistes

barcelona
QUERALBS

Aprovat inicialment l’acord per la concessió de la Vall de Núria

QUERALBS
Laboral

Els treballadors de la planta de compostatge Secomsa, de Botarell, ajornen la vaga

Botarell