Economia

Piqué canvia el rumb

Aerolínies

El nou president de Vueling, Josep Piqué, que ahir va afrontar la seva primera junta d'accionistes considera que el futur de la companyia passa per augmentar el preu dels bitllets dels vols i de tots els serveis addicionals que ofereixen.
El nou consell d'administració també ha decidit aturar els seus plans d'expansió fins que no s'elabori un nou pla estratègic. "És la decisió més prudent i el mercat ho pot comprendre perfectament", va dir Piqué.

Marges insostenibles
El màxim responsable de Vueling creu que "la competència ferotge que en els darrers mesos hi ha entre les companyies" ha fet que es "deteriorin els marges de totes les empreses aèries" fins a arribar a una situació anòmala i "no sostenible a mitjà termini" que obligarà a modificar a l'alça el preu dels bitllets d'avió i dels serveis que presten com la facturació d'equipatges.

Piqué va assegurar que "aquesta serà una de les línies d'actuació del nou equip de Vueling". En aquest nou replantejament a l'alça de preus que farà Vueling, i al qual probablement s'afegiran altres companyies de baix cost, tampoc hi ajuda l'alt preu al qual ha arribat el combustible.

Piqué, que considera que Vueling està infravalorat ja que l'acció està per sota del seu preu real, es va congratular davant dels accionistes de l'actual situació de Vueling després d'uns darrers mesos turbulents amb la sortida del consell d'administració dels membres d'Inversiones Hemisferio i la posterior aposta ferma i decidida d'aquest mateix grup liderat per José Manuel Lara Bosch, que és l'accionista majoritari. Segons Piqué en aquestes lluites internes pel control de la companyia "s'ha tingut en compte el futur de Vueling per sobre de consideracions personals".

Josep Piqué, que va qualificar de "correcta" la reorientació de l'oferta de Vueling cap al passatger de negocis", vol tenir el nou pla estratègic, "que s'haurà de fer com més aviat millor", per definir el futur de la companyia.

Decisions temporals
De moment no es comprarà cap més avió -no li comportarà cap penalització econòmica- i es congela l'establiment d'una segona base d'operacions a l'estranger. Tot i així, Piqué va indicar que malgrat suspendre determinades decisions de l'anterior equip directiu "no vol dir que després les tornem a prendre i es tornin a implementar".

El consell d'administració de Vueling va nomenar l'expresident de la SEPI i amic personal de Piqué, Pedro Farreras, secretari del consell, mentre que la junta general d'accionistes va aprovar l'entrada en el consell, en qualitat d'independent, de la catedràtica d'Economia de la Universitat Pompeu Fabra, Teresa Garcia-Milà. D'aquesta manera dels 10 membres del consell, sis representen els accionistes majoritaris i quatre són independents.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.