Economia

La Fed torna a actuar

Mercats

La Reserva Federal dels EUA va abaixar els tipus d'interès per segona vegada en vuit dies. Seguint les expectatives dels inversors, que esperaven una gran retallada, la Fed va reduir mig punt els interessos i els va deixar en el 3%.
Amb aquesta decisió, el banc central va fer patent que la seva principal preocupació ara mateix és un sotrac econòmic, més que un increment de la inflació.

Aquest retall va arribar tot just vuit dies després que la Fed electritzés els mercats amb una retallada sorpresa dels tipus més gran del que estava previst, tres quarts de punt que, a més, va arribar a través d'una reunió no programada.

En vuit dies, la Fed ha rebaixat els tipus 1,25 punts. És des del 1982 la retallada més radical en un període de temps tan curt.

Treure el cap de l'aigua
La baixada dels interessos arriba alhora que el Congrés i la Casa Blanca han acordat un paquet d'estímuls fiscals per injectar més de 107.519 milions d'euros a l'economia, en forma de retallades d'impostos. Les dues decisions, plegades, suposen un gran esforç per mantenir el cap de l'economia americana per sobre de l'aigua d'una recessió.

A Wall Street, el temor d'una recessió continua ben viu. Els inversors havien apostat amb força per una retallada gran dels interessos, i les accions s'haurien desplomat si la Fed s'hagués mogut ahir amb més prudència.

Alguns analistes creien que el banc central nord-americà s'ha mogut massa lentament davant dels signes d'alentiment de l'economia. Però d'altres també creuen que els consellers de la Fed s'han mostrat massa alarmistes, i temen que si l'entitat impulsa massa l'economia amb diner fàcil, el resultat serà una inflació més alta en el futur.

El president de la Reserva Federal, Ben Bernanke, vol actuar amb decisió per transmetre seguretat als inversors, però sense sembrar el pànic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Unió Europea

Brussel·les podria multar la xarxa social X per incomplir la Llei de serveis digitals

Barcelona
economia

En marxa el sistema per nodrir d’energia elèctrica els vaixells de la zona de contenidors del Port de Barcelona

Barcelona
economia

Els preus s’apugen sis dècimes a les comarques gironines al juny

girona

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

Xerta
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA