Economia

Nissan acomiadarà a partir de l'abril 450 treballadors de la planta de la Zona Franca

L'empresa automobilística Nissan Iberia ha anunciat que a partir d'aquest mes d'abril eliminarà el tercer torn de fabricació del model Pathfinder i Navara de la planta de la Zona Franca de Barcelona, el que suposarà un excedent de 450 persones.
Aquest fet serà gestionat a través de la presentació d'un expedient de regulació d'ocupació (ERO), segons han informat la companyia a través d'un comunicat. Aquesta decisió de la direcció és conseqüència de les previsions de fabricació d'aquests dos models que s'han fixat per aquest any en un total de 178.870 unitats, cosa que suposa una reducció del 7,3% de les unitats fabricades el 2007.

Després de cinc anys consecutius acumulant rècords de producció, arribant el 2007 a 192.910 unitats dels models Pathfinder i Navara, aquesta disminució de les previsions de fabricació fins a 178.870 unitats significa un excedent de la plantilla de 450 empleats, que ocupaven el tercer torn d'aquesta línia de fabricació.

La direcció de l'empresa justifica la caiguda de les previsions de fabricació tant a motius externs com interns. Entre els externs a la companyia, l'empresa destaca l'evolució de l'euro, que els últims mesos s'estan enfortint en relació amb el dòlar, cosa que perjudica a les exportacions d'aquests models. Un altre motiu extern que al·ludeix l'empresa és l'inici de la producció del Navara a la planta de Tailàndia, amb uns costos de producció substancialment per sota dels que es registren a la planta a Barcelona.

Entre els motius interns, la direcció denúncia l'actitud dels representants sindicals que ha impedit arribar a un acord concret per aconseguir una millora de les condicions de competitivitat de la planta, que havien de passar per mantenir la fàbrica oberta 250 dies l'any, i aconseguir una reducció dels costos de fabricació en un 12% en els pròxims tres anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.