Economia

Sarkozy fulmina la setmana de 35 hores

El president francès Nicolas Sarkozy prepara una segona tanda de reformes laborals per desactivar definitivament la setmana laboral de 35 hores. L’estiu passat Sarkozy ja va aprovar una reforma fiscal que incentivava a fer hores extres deslliurant-les d’impostos.
A partir del 2008 la llei de les 35 hores aprovada per Lionel Jospin ara fa una dècada passarà a ser paper mullat. Sarkozy proposa que els assalariats francesos puguin cobrar i treballar les quatre hores setmanals que fins ara podien dedicar al temps lliure i a la vida familiar. El president francès va proposar dijous l’obertura de negociacions en cada branca laboral per tornar a passar a les 39 hores. Si la direcció i els sindicats es posen d’acord, podran treballar més i cobrar més.

La mesura forma part d’un pla per millorar el poder adquisitiu dels francesos, que també inclou altres projectes, com ara fixar els lloguers en funció de la inflació, augmentar les hores extres dels funcionaris i permetre treballar en diumenge, sempre que es cobri el doble de l’habitual.

Sarkozy també ha anunciat que preveu vendre un 3% del capital estatal d’Électricité de France per invertir la quantitat que se’n derivi en la universitat pública.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.