Economia

economia

Pacte a Freixenet per l’ERTO que afecta 615 treballadors

El grup Freixenet i els sindicats han tancat un acord sobre les condicions de l’expedient temporal de regulació d’ocupació (ERTO) per causes econòmiques pocs dies després que el govern tombés el presentat per causa de força major. Els 615 treballadors afectats de Freixenet i de Segura Viudas veuran reduïda la seva jornada laboral entre un 20% i un 50% a partir del 13 maig i fins a finals d’any per compensar la falta de raïm i vi base, provocada per la sequera que s’arrossega des del 2021.

En un comunicat, l’empresa afirma que la negociació ha estat ràpida i constructiva. “La intensitat de la mesura s’adaptarà segons l’època de l’any i els efectes derivats de la sequera”, diu el grup en el text. Freixenet ha informat, a més, que compensarà la plantilla afectada amb ajudes complementàries, “a més del subsidi que rebin per part de l’administració pública”. Paral·lelament, també s’ha acordat protegir determinats col·lectius, pagues extres i vacances. El sindicat USOC també valora positivament l’acord.

La Generalitat va denegar l’ERTO de Freixenet perquè no veia acreditada la causa de força major per sequera. Amb el canvi d’expedient no caldrà autorització de la Generalitat per aplicar l’acord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]