Economia

Almirall compra l'alemanya Hermal per 376 milions

Amb l'adquisició, el grup català enforteix la seva posició a Alemanya i accedeix a nous mercats farmacèutics

Laboratoris Almirall ha arribat a un acord definitiu per a la compra de la companyia alemanya Hermal, dedicada a la prescripció especialista en dermatologia, a Reckitt Benckiser per 376,4 milions d'euros. L'objectiu d'aquesta operació és, segons ha informat el grup, impulsar la seva internacionalització i la seva presència en els mercats europeus clau.

Amb l'adquisició d'Hermal, la farmacèutica catalana enforteix la seva posició de manera important al mercat alemany i accedeix a nous mercats farmacèutics com són els de Gran Bretanya i Polònia. La compra s'ajusta a les necessitats d'Almirall sobre distribució de mercat, àrees d'interès terapèutic, instal·lacions i mida i diversifica la seva cartera de productes.

L'operació serà finançada mitjançant una combinació d'efectiu i deute, i suposa compromisos de fabricació durant tres anys entre Almirall i el grup alemany Reckitt Benckister.

La compra serà efectiva una vegada que l'autoritat de la competència alemanya atorgui la seva autorització durant el mes d'agost vinent.

Com ja va anunciar Almirall en el fullet de l'oferta d'accions publicat amb motiu de la seva recent sortida a Borsa, l'empresa ha realitzat aquest operació per impulsar la seva internacionalització començant pels països on ja té filials, com són Alemanya, Bèlgica, França, Itàlia, Mèxic i Portugal, i crear noves oportunitats d'inversió en mercat rellevants.

Grup de referència a Europa
El president-conseller delegat d'Almirall, Jorge Gallardo, ha dit que està molt satisfet amb aquesta compra ja que permet "ampliar la nostra presència al mercat internacional i reforçar la nostra posició com una de les companyies farmacèutiques especialitzades de referència en el panorama europeu".

Hermal és una companyia alemanya de prescripció especialitzada en dermatologia, ubicada a Reinbek, que l'any 2006 va tenir unes vendes de 101,7 milions d'euros i té una plantilla de més de 400 treballadors, dels quals el 10% pertany a un equip d'investigació especialitzat en dermatologia.

Els productes d'Hermal es distribueixen en 14 països europeus i el mercat alemany representa més del 60% de les vendes dels productes farmacèutics de la companyia.

Almirall té la seva seu a Barcelona i és present en més de 80 països, amb presència directa a Europa i Amèrica Llatina a través de filials a Alemanya, Bèlgica, França, Itàlia, Portugal i Mèxic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona
TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona
ECONOMIA

100 milions d’euros en set anys per millorar l’ocupació juvenil a Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

Confirmats 25 focus més de llengua blava i s’arriba a un total de 71

Barcelona
societat

Inaugurat el centre d’interpretació de la fruita de Catalunya

Lleida
Economia

Apartur recorrerà a la UE contra l’eliminació de llicències de pisos turístics a Barcelona

Barcelona
Economia

Barcelona pujarà al màxim el recàrrec de la taxa turística, fins a 4 euros per nit

Barcelona