Economia

Cedeixen per a activitat industrial vinculada a la mobilitat un terreny a Can Roqueta de Sabadell

L’Ajuntament de Sabadell licitarà una parcel·la industrial de titularitat municipal per a què s’hi pugui instal·lar una empresa. L’espai està situat al carrer de Ca n’Alzina, a Can Roqueta i obre la porta a mobilitzar un terreny per atraure noves empreses a la ciutat.

El darrer ple hi va donar el vistiplau i, a diferència de l’ operació de venda aprovada al gener al polígon de Sant Pau de Riu-sec al Consorci de la Zona Franca, en aquesta ocasió la licitació es farà mitjançant la figura jurídica d’un dret de superfície per 22 anys, un dels aspectes que havien criticat part dels grups de l’oposició. La superfície d’aquesta parcel·la al polígon de Can Roqueta suma gairebé 9.500 m² i es pretén licitar-la mitjançant un procediment obert per un pressupost de sortida de 722.164 euros. El propòsit inicial és que l’activitat que s’hi instal·li pugui estar relacionada amb la mobilitat. Es valorarà positivament que el projecte contempli abastiment de recursos energètics sostenibles per a la mobilitat, projectes basats en hidrogen verd i activitats que tinguin sinèrgies amb l’entorn.

El tinent d’alcalde de Transició Ecològica, Eloi Cortés, va explicar que la iniciativa se suma a la voluntat de mobilitzar sòl industrial que en alguns casos porten anys sense ús, recordant que es posarà a disposició de les indústries i les empreses 90.000 m² de sòl industrial municipal amb diverses modalitats, va afegir Cortés.

Un cop hagin passat els 22 anys de cessió les construccions que s’hagin fet i el terreny tornen a mans municipals. D’aquesta manera, l’Ajuntament obté la màxima rendibilitat d’aquest bé i el pot recuperar.

ERC, en boca de Santi Valls, va veure amb bons ulls la iniciativa, tot i que s’hi va abstenir, proposant que s’arribés al compromís de destinar-ne els beneficis econòmics “a recuperar edificis patrimonials com la casa Grau”. Si que s’hi va mostrar favorable el grup municipal de Sabadell En Comú Podem perquè, a banda d’apostar per la cessió temporal i no perdre patrimoni, també limita l’ús de la parcel·la a “un ús industrial vinculat a la mobilitat”, va assegurar Joan Mena.

PP i Vox hi van votar favorablement, mentre que La Crida va optar per l’abstenció per veure com evolucionava la licitació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Projecte pioner per fer paviment de parcs infantils amb taps reciclats

PALAFRUGELL
ENOGASTRONOMIA

El castell d’Olèrdola reuneix els cellers que fan vi ancestral

Barcelona
economia

Els accionistes del BBVA aproven ampliar capital per l’opa al Sabadell

barcelona
economia

El Sabadell demana més concreció a l’oferta de compra del BBVA

barcelona

Pronovias redueix l’ERO a 64 persones i evita la vaga

Barcelona
economia

El TJUE avala la macrodemanda contra cent bancs per les clàusules sòl

barcelona
economia

L’Ajuntament comprarà un edifici al Raval per destinar 8 pisos al lloguer social

Barcelona
economia

El CTESC alerta que l’habitatge és el “principal problema social” i exigeixen accions “imaginatives”

barcelona
economia

Lleida-Alguaire estrena un node 5G per millorar la cobertura i la connectivitat de les empreses

Alguaire