Economia

economia

Més de 5 milions de turistes fins a l’abril, un 16,3% més que fa un any

Se supera la xifra rècord registrada l’any 2019, abans de la pandèmia

El visitants internacionals gasten de mitjana 1.082 euros a Catalunya, el que suposa a 218 euros per persona i dia

Rècord de visitants a Catalunya fins a l’abril amb més de cinc milions de turistes estrangers, un 16,3% més que el mateix període de fa un any, segons les dades de l’Estadística de Moviments Turístics en Fronteres (Frontur) de l’Institut Nacional d’Estadística (INE). En concret, en els primers quatre mesos de l’any s’ha assolit la xifra de 5.024.372 visitants estrangers, una dada que supera a les xifres registrades l’any 2019, abans de la pandèmia, quan els visitants van ser 4.892.918. Segons les dades de l’INE, es tracta de la xifra més elevada recollida des que es registren per comunitats l’any 2016. De fet, fins ara, el màxim s’havia assolit l’any 2019. Aquest 2024, però, s’han rebut en els primers mesos de l’any un 2,6% més de visitants.

Pel que fa a la resta de l’Estat, entre gener i abril han arribat 24 milions de turistes, el que suposa un 14,5% més respecte fa un any. En aquest cas, també se superen les dades de 2019, abans de la pandèmia, quan van ser 21,4 milions els visitants. Durant l’abril, Catalunya ha estat el destí principal dels turistes de l’Estat, concentrant un 21,3% del total de visitants. Per darrere es s’han situat Andalusia (15,4%) i les Balears (15,3%). Madrid, però, ha estat com la comunitat que va marcar un increment anual més alt, amb un creixement d’un 21,4% respecte el 2023, per davant del País Valencià amb un 16,2%. En canvi, si s’analitzen les xifres acumulades en els primers quatre mesos de l’any, Canàries es va col·locar al capdavant, seguida de Catalunya i Andalusia.

El ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu, ha ressaltat que els resultats publicats “són els millors de la sèrie històrica”. En aquesta línia, ha assegurat que mostren un turisme que “gira entorn de la qualitat com a aspecte diferenciador, amb una despesa en destí que simbolitza l’idil·li creixent dels turistes internacionals amb una àmplia oferta moderna”.

Més despesa

Els turistes han gastat de mitjana 1.082 euros, un 3% més que fa un any. La xifra equival a 218 euros de despesa per persona i dia. Pel que fa a despesa a nivell estatal, en els quatre primers mesos de l’any s’ha enfilat fins als 31.500 milions, un 22,6% interanual més, una xifra també de rècord. De mitjana, els visitants s’han gastat 1.221 euros fins a finals d’abril, un 5,4% més. La major despesa per turista es fa a Madrid amb 1.601 euros i una mitjana diària 310 euros, tot i això pateix un descens respecte a l’any passat.

El Regne Unit, França i Alemanya, per aquest ordre, han estat els principals mercats emissors. En concret, segons les dades de l’INE publicades aquest dilluns, 4,43 milions de turistes han arribat des de les illes britàniques en els primers quatre mesos de l’any, 3,18 milions han estat alemanys i 3,14 milions francesos. A l’abril els visitants estrangers també ha arribat des de Bèlgica, Irlanda, Itàlia, Portugal, Suïssa, Països Baixos i Estats Units, entre d’altres països. Per últim, per durada de l’estada, les dades estatals apunten que la majoria dels visitants han estat entre quatre i set nits. Cal destacar, però, que en els primers mesos de l’any van créixer les estades d’excursionistes que no pernocten i van baixar la dels visitants que s’estan més de 15 nits. Més de 6,1 milions de viatgers van optar per no contractar un paquet turístic a l’abril. Segons les dades de l’INE, la tria d’un allotjament hoteler va créixer un 5,1% i la d’un habitatge de lloguer un 15,3%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Cinquanta contribuents sumen un deute amb la Hisenda catalana de més de 83 milions

barcelona
economia

Criteria dobla la seva participació a Telefónica amb l’objectiu de ser el seu primer accionista

barcelona
EMPRESA

Scalpers obre avui les portes d’un nou ‘outlet’ a Llagostera

LLAGOSTERA

El càmping la Ballena Alegre vol ser referent de turisme regeneratiu

SANT PERE PESCADOR
Transport

Air China torna a connectar Barcelona amb Xangai

Barcelona
ECONOMIA

L’enogastronomia, el més valorat pels turistes del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Matadepera té l’índex socioeconòmic més alt dels municipis de més de 500 habitants

Barcelona

El mercat d’Olot convertirà les minves de les parades en salses i brous

OLOT
Economia

Crida a la vaga dijous a l’Ajuntament de Barcelona

Barcelona