Economia

L'oferta d'habitatge a Barcelona puja un 53% el 2007 però els preus s'estanquen

L'oferta d'habitatge a Barcelona ha pujat un 53% en nombre d'habitatges, amb un total de 7.761 nous habitatges, però en canvi els preus estan estancats en el seu conjunt, amb una baixada a la demarcació de Barcelona d'un 2,9%, durant el 2007.

Segons les dades remeses per l'Associació de Promotors i Constructors d'Edificis, a Barcelona els preus per metre quadrat (8.467 €) han pujat en l'últim any un 5,9%, mentre que a l'Hospitalet de Llobregat (6.395 €), la segona ciutat de Catalunya, han baixat un 18% durant el 2007.

En tot cas, que l'oferta segueixi pujant de manera tan brutal mentre que els preus no només no pugen, sinó que en molts municipis baixen, demostra les dificultats del sector immobiliari per adaptar-se al canvi de cicle.
El preu mitjà per m² útil és de 5.103 €, fet que suposa una baixada del 2,9% respecte al tancament del 2006, segons indica l'informe.

Els majors increments anuals del preu per m² útil corresponen als municipis de Castellar del Vallès, Esplugues de Llobregat i Argentona, amb mitjanes superiors al 50%. En canvi, ciutats com Montornès del Vallès, Vic, Premià de Dalt i l'Hospitalet de Llobregat han tingut una disminució al voltant del 18%.

Altres grans ciutats de la província experimenten baixades del metre quadrat útil durant l'any 2007, com és el cas de Manresa (3.688 €), -1,9%, i Badalona, (5.362 €), -0,1%. En canvi, ciutats com Sabadell (5.011 €) es mostren estancades i pugen localitats com Sant Cugat del Vallès (6.247 €), +4,3%, i Terrassa (5.013€), +7,6%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA

La pedregada afecta més de 1.400 hectàrees de fruita dolça del Segrià

Lleida

El Govern destina 4,7 milions en ajuts per a noves inversions industrials

girona
ECONOMIA

La funeraria supramunicipal FuneCamp preveu un estalvi del 30%

Reus
economia

Eacom instal·larà un centre logístic a Tortosa i preveu crear un centenar de llocs de treball

Tortosa
estats units

Boeing accepta declarar-se culpable de frau en el cas dels 737 Max

barcelona
economia

Gairebé trenta milions d’euros per millorar la sostenibilitat i la digitalització de la indústria

Barcelona