Economia

Barcelona, la quarta millor ciutat de negocis d'Europa

La capital catalana repeteix posició entre les 33 principals ciutats europees i també ho fa Madrid, en el setè lloc

Barcelona és una ciutat molt atractiva per a les empreses europees. Com a mínim, així ho mostra, un any més, el rànquing realitzat per la consultoria Cushman & Wakefield a través d'enquestes a directius de 500 companyies de nou països del continent. Barcelona és considerada la quarta millor ciutat de negocis per sota només de Londres i París, desmarcades de la resta, i de Frankfurt.
La capital catalana repeteix posició entre les 33 principals ciutats europees respecte a l'any passat i també ho fa Madrid, en el setè lloc, de nou darrere de Barcelona. La ciutat catalana destaca en els rànquings com la que més fa per rebre inversors, com la que té més bona qualitat de vida i ofereix més bon allotjament per a executius expatriats.

Crida l'atenció que la percepció dels directius europeus respecte als transports a Barcelona és molt diferent de la que tenen molts catalans farts d'esperar a les andanes de les estacions de Rodalies o de fer cues a les autopistes. Pel que fa a transport urbà, Barcelona és la cinquena, mentre que en transport internacional ha millorat dos llocs respecte al 2006 fins al vuitè lloc. Segons el director de Cushman & Wakefield a Barcelona, Oriol Barrachina, la percepció respon a "una xarxa de transport que ha anat millorant" i no recull el dèficit ferroviari ni de vols intercontinentals perquè els directius europeus no en són usuaris.

Entre les variables que cal millorar apareixen la qualificació de la plantilla (10è lloc), telecomunicacions (15è), coneixement d'idiomes (12è) i accés als mercats (11è).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA

La pedregada afecta més de 1.400 hectàrees de fruita dolça del Segrià

Lleida

El Govern destina 4,7 milions en ajuts per a noves inversions industrials

girona
ECONOMIA

La funeraria supramunicipal FuneCamp preveu un estalvi del 30%

Reus
economia

Eacom instal·larà un centre logístic a Tortosa i preveu crear un centenar de llocs de treball

Tortosa
estats units

Boeing accepta declarar-se culpable de frau en el cas dels 737 Max

barcelona