Economia

L'Euribor canvia de tendència i ja cotitza per sota del 4,6%

Una hipoteca típica s'abaratirà uns 360 euros anuals

Algun dia s’havia d’acabar el degoteig de males notícies per als subscriptors d’hipoteques a tipus variable. L’Euribor, tipus al qual es referencien la major part d’aquests crèdits a Espanya, va caure ahir fins al 4,595, és a dir, per sota del 4,6%, per primer cop des de principi d’agost. Si no canvia la inèrcia a la baixa, els hipotecats celebraran sens dubte la primera caiguda de l’Euribor en dos anys, és a dir, vint-i-quatre pujades consecutives.
L’indicador s’havia mantingut des de l’agost per sobre del nivell del 4,6%, i, de fet, va ser a principi de setembre, concretament el dia 5, que l’Euribor va assolir el rècord màxim des de la seva creació, el desembre del 2000, i va escalar fins al 4,807%.

Aquesta evolució ha coincidit amb el període en què el Banc Central Europeu s’ha vist obligat a injectar liquiditat en els mercats per mirar d’evitar a la zona euro l’efecte contagi de la crisi de les hipoteques d’alt risc dels EUA que aquest estiu han desestabilitzat el sistema financer nord-americà. El BCE fins i tot ha ajornat sine die una més que anunciada pujada de tipus al setembre, a l’espera que s’escampin els núvols de la crisi financera.

Val més poc que res
D’aquesta manera, en el que portem de mes, l’indicador marca una mitjana del 4,676%, que significa gairebé 0,05 punts percentuals per sota del nivell del 4,725% del tancament del mes passat. Amb tot, aquest nivell mitjà encara queda 0,877 punts per damunt del 3,799% que es registrava el setembre del 2006.

Al cap d’un any es nota
Aplicat de forma pràctica, la distància de dues dècimes entre el màxim de l’agost i el nivell actual es pot reflectir en una hipoteca tipus de 240.000 euros a 30 anys amb un tipus d’interès de l’Euribor més mig punt. Un crèdit d’aquestes característiques veurà abaratir les seves quotes en uns 30 euros mensuals, que al cap de l’any seran 360 euros menys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Unió Europea

Brussel·les podria multar la xarxa social X per incomplir la Llei de serveis digitals

Barcelona
economia

En marxa el sistema per nodrir d’energia elèctrica els vaixells de la zona de contenidors del Port de Barcelona

Barcelona
economia

Els preus s’apugen sis dècimes a les comarques gironines al juny

girona

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

Xerta
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA