Economia

SOCIETAT

La UdL i la UAB impulsen la ramaderia de precisió

La Universitat de Lleida i la Universitat Autònoma de Barcelona formen part de la primera Xarxa estatal de Recerca en Ramaderia de Precisió i Digitalització Animal, juntament amb les de Còrdova, Salamanca, Saragossa, Múrcia i Santiago de Compostel·la i la Politècnica de València. Creada per promoure el coneixement i la innovació en sostenibilitat i eficiència de la producció ramadera, també en formen part altres organismes catalans i estatals.

La ramaderia de precisió és un sistema de producció sostenible que ajuda a reduir costos d’inversió i impacte ambiental, i contribueix a incrementar la producció pecuària i el benestar animal. En aquest tipus de ramaderia, es prenen decisions sobre el procés productiu a partir d’informació quantitativa que es pot obtenir en temps real gràcies a les noves tecnologies. Això permet que els productors puguin atendre els animals de manera ràpida i adequada.

La posada en marxa de la Xarxa marca una fita en la recerca en aquest camp, amb l’objectiu de promoure una cultura de col·laboració i aprenentatge mutu, per poder posicionar-se com un referent en l’impuls de pràctiques sostenibles i eficients en el sector ramader.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia