Economia

ECONOMIA

Fira pionera d’inserció per a persones més grans de 45 anys a Tortosa

L’han organitzat l’Ajuntament de Tortosa i la Cambra de Comerç

Una trentena d’empreses participaran en la 1a edició de la Fira d’Ocupació +45 que tindrà lloc dijous d’aquesta setmana a l’Espai Moreira de Tortosa, entre dos quarts de deu del matí i les dues del migdia. La fira, impulsada per la Cambra de Comerç i l’Ajuntament, vol impulsar la inserció laboral de les persones d’entre 45 i 60 anys que es troben en situació d’atur, així com estimular les empreses i entitats locals perquè contribueixen a la seva inserció i orientació.

“Sovint el sector de població major de 45 anys queden exclosos dels programes de recerca de feina, que acostumen a adreçar-se més als joves, però els majors de 45 anys representen un sector que hem de tenir en compte i ajudar-lo a formar-se i reinventar-se per tornar-se a inserir al món laboral”, ha manifestat l’alcalde, Jordi Jordan. El gerent de la Cambra, Francesc Minguell, ha destacat que la Fira d’Ocupació +45 és una iniciativa pionera a Catalunya i que al conjunt de l’Estat només hi ha tres altres experiències similars.

La Fira d’Ocupació +45 permetrà a les persones assistents triar entre les 30 empreses participants (del sector industrial, serveis i turisme, principalment) aquelles que ofereixen llocs de treball que encaixen més amb el seu currículum i s’hi podran reunir en torns de quinze minuts. També podran participar en tallers, conferències i treball en xarxa. Aquesta fira forma part del programa Fons Social Europeu, d’Educació i Formació, Ocupació i Economia Social 2021-2027, que gestiona la Cambra de Comerç.

Finalment, Jordan ha recordat que des del servei municipal Tortosactiva es treballa per millorar l’ocupabilitat de les persones i la qualitat de les empreses, a través d’actuacions d’ocupació, inserció laboral, formació, emprenedoria i serveis adreçats a les empreses. “Impulsem polítiques d’ocupació per fer de Tortosa un territori d’oportunitats, on joves i adults es puguin quedar a treballar i viure”, ha dit l’alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia