Economia

La Plataforma Catalana de Transports de Mercaderies convoca els transportistes a una vaga indefinida a partir del 9 de juny

La Plataforma Catalana de Transports de Mercaderies reunida aquest dissabte a Barcelona ha acordat convocar els transportistes a una vaga indefinida a partir del pròxim dilluns 9 de juny a la mitjanit. La decisió s'ha pres després d'una reunió multitudinària a la seu de l'Associació de Transportistes Agrupats Condal (ASTAC), segons ha explicat el responsable de transports de mercaderies de la CGT, Santi Pérez. Segons ha explicat Pérez, tot i que la plataforma a nivell estatal ha optat per començar la vaga el dia 6, a Catalunya s'ha decidit que s'iniciï el dia 9 a partir de les dotze de la nit, 'per raons pràctiques', ja que hi ha molts camioners que no circulen els caps de setmana.

Per la seva banda, el secretari general de l'Associació Empresarial de Transportistes de Catalunya (ADETEC), Carlos Blanco, ha comentat que aquesta plataforma 'defensa el transportista del carrer' i que la parada servirà també per denunciar els costos d'explotació i que els preus que es cobren estan per sota de les tarifes. 'Ingressem menys del que gastem', s'ha queixat Blanco.

Blanco, que ha assistit a l'assemblea estatal a Madrid, ha assegurat que en la multitudinària reunió d'aquest dissabte ha rebut un suport del 100% i que la decisió per començar les mobilitzacions 'ha sigut unànime'.
El secretari general d'ADETEC ha assegurat que la vaga serà indefinida fins que es negociïn amb el govern tots els punts que la plataforma considera que s'han de revisar per millorar la situació del sector que passa per un moment difícil amb l'augment de preu dels carburants. Els transportistes també denuncien el fet que l'estat ja s'endugui el 40% en impostos del preu del carburant, de manera que també se'n vegi beneficiat quan el preu d'aquest és més alt.

La plataforma ha sol·licitat una reunió amb la Conselleria de Política Territorial i Obres Publiques de la Generalitat de Catalunya.

La CGT dóna suport a la mobilització dels transportistes autònoms que paguen l'IVA per mòduls, i que són a qui més afecta la pujada del carburant, segons han destacat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.