Economia

economia

L’Ajuntament comprarà un edifici al Raval per destinar 8 habitatges al lloguer social

Situat al carrer d’en Santcliment, disposa de nou habitatges i dos locals

Suposarà una inversió total és de 2,4 milions d’euros, incloent-hi el cost de la rehabilitació necessària

La Comissió de Govern ha aprovat exercir el dret de tanteig i retracte de l’Ajuntament de Barcelona en la compravenda d’un edifici d’habitatges al barri del Raval. La finca està ubicada al carrer d’en Santcliment i disposa de nou habitatges i dos locals, només un dels habitatges està actualment en situació de lloguer. En total, la finca té una superfície construïda de 832 m2, del quals 624 m2 estan destinats a habitatge i espais comuns i 196 m2 a locals. Aquesta operació s’emmarca en l’estratègia d’ampliar el parc públic, i fer ús del tanteig i retracte en aquelles operacions que permetin guanyar nous habitatges en zones denses on és difícil construir-ne de nou. Amb aquesta operació, es podran destinar 8 habitatges nous a famílies a l’espera d’un lloguer social públic.

Per aquest cas, l’Ajuntament de Barcelona invertirà 2.460.600 euros, 800.000 euros de la compravenda i d’1.660.600 euros per als treballs de rehabilitació. És un preu per sota del preu de mercat, ja que el metre quadrat surt a 3.232,73 euros/m2, una xifra de gairebé el 5% per sota de la mitjana del barri del Raval, situada en els 3.402,17 euros/m2, i un 23,68% menys de la mitjana del districte de Ciutat Vella, que és de 4.236,17 euros/m2. Tot arran del dret de tanteig i retracte que permet a l’Ajuntament el dret preferent de compra en operacions immobiliàries entre privats, pel preu acordat entre les parts.

La inspecció realitzada pels serveis tècnics de l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB) recomana una rehabilitació integral dels habitatges amb canvi de distribució. Pel que fa a la façana principal, no presenta desperfectes importants, a més, la façana posterior i la coberta van ser rehabilitades l’any 2017.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia