Economia

ECONOMIA

El Bages assoleix màxims històrics de reputació turística en línia

Els recursos turístics del Bages han aconseguit, el 2023, una valoració mitjana a internet de 8,96 sobre 10, una nota que consolida la tendència a l’alça i que és la millor de la sèrie 2018-2023. Respecte del 2022, la millora és d’un 0,76% i situa la comarca per sobre de la nota mitjana de la demarcació, que és de 8,28. Les dades formen part de l’estudi Monitor de reputació turística ‘online’ 2024 que elabora la Diputació de Barcelona i que té per objectiu quantificar la valoració agregada dels allotjaments, restaurants i atractius turístics de la destinació a partir de les puntuacions publicades pels usuaris dins d’una selecció de les principals plataformes en línia de turisme. El període analitzat és el que va del maig del 2023 al maig del 2024.

En el cas del Bages, els tres subsectors analitzats han aconseguit superar la valoració de l’any anterior i tant els restaurants com els allotjaments han trencat la tendència a la baixa que portaven des del 2018. La valoració més alta és per als atractius turístics, que han rebut una nota de 9,32. Els més ben valorats són els relacionats amb la natura, el turisme actiu, el comerç, les atraccions i la cultura. Tot i això, gairebé un 60% del volum d’opinions de recursos de la comarca són aportades per un sol municipi, Monistrol de Montserrat, que aglutina bona part dels recursos vinculats a la muntanya de Montserrat. Les opinions sobre Montserrat, de fet, suposen un 70% del total d’opinions sobre atractius turístics. D’altra banda, hi ha altres municipis amb una valoració mitjana per sobre de 9: Marganell, Castellnou de Bages, Monistrol de Montserrat i el Pont de Vilomara i Rocafort.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

CaixaBank guanya 2.675 milions d’euros fins al juny, un 25,2% més

barcelona
economia

El BBVA frega els 5.000 milions de benefici el primer semestre en plena opa al Sabadell

madrid
ECONOMIA

Bèlgica tremola per la xocolata

Brussel·les
Energia

La DO Terra Alta exigeix frenar la “massificació eòlica” a la comarca

Batea
economia

Suspesa la cotització a de Grífols per una “discrepància comptable”

barcelona

El SOC incorpora la realitat virtual per ajudar a trobar feina i fa la prova pilot a Salt

SALT
EUROPA

El PIB torna a créixer un 0,3% a l’eurozona i a la UE en el segon trimestre

BARCELONA

Només la meitat de passatgers podran desembarcar dels creuers que venen de Roses

CADAQUÉS
economia

La inflació es modera al juliol i se situa en el 2,8%

barcelona