Economia

Les tempestes de dissabte deixen danys importants als fruiters del Segrià

La pedra i el vent les ha malmès en el moment òptim de maduració

Les tempestes que dissabte a la tarda van escombrar les comarques de Ponent amb molta pluja, pedra i ràfegues molt fortes de vent ha causat danys importants a les finques de la zona amb diverses varietats de fruita a punt de collir. En algunes de les explotacions de fruita d’os i de peres l’afectació se situaria entre el “60 i el 100%”, segons declaracions del president d’Asaja Lleida, Pere Roqué, recollides per l’ACN.

En concret, la pedra s’hauria acarnissat amb cultius de municipis com Torres de Segre o també ha fet malbé més del 80% de les nectarines cultivades en una finca de l’Horta de Lleida, però també ha afectat a municipis com Aitona, Soses i Alcarràs, entre altres. A més, el vent ha tirat a terra molta fruita. L’organització agrària i els pagesos afectats demanen celeritat per fer els peritatges.

Roqué ha lamentat que la pedra ha afectat diverses varietats de fruita d’os just en el “moment òptim” per ser collida i també varietats de peres com l’ercolini i la llimonera, la collita de la qual era imminent. “L’evolució de la campanya era òptima i no pensàvem que pogués passar aquesta desgràcia”, ha afegit el president d’Asaja Lleida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia