Economia

economia

Eacom instal·larà un centre logístic a Tortosa i preveu crear un centenar de llocs de treball

El grup se situarà a l’antiga nau de Seat i fa una aposta per retenir talent jove amb feines qualificades

La consultora i empresa de telecomunicacions Eacom ha escollit Tortosa per desplegar el centre logístic per atendre tota la façana mediterrània entre València i Barcelona. El grup arriba de la mà de l’operadora ebrenca Eports que hi està vinculada. Ha llogat l’antiga nau de Seat, al passeig comercial de la C-42 entre Tortosa i l’Aldea, i hi instal·larà les oficines tècniques de dues empreses del grup - Modi i Mattelco – i les oficines centrals de logística. En una primera fase crearà 85 llocs de treball qualificats que poden superar el centenar a partir de 2026. La nau també tindrà unes aules de formació. Eacom farà una aposta per retenir el talent jove del territori. El projecte suposa una inversió inicial d’1,2 MEUR.

El representant del grup Eacom, Roger Molins; el conseller delegat d’Eports, Gerard Roig i l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, han presentat avui el projecte que s’iniciarà a l’octubre i que permetrà al grup Eacom posicionar estratègicament un ’hub’ al sud de Catalunya, des d’on donarà cobertura a tota la façana Mediterrània. El grup Eacom té més de 30 anys d’experiència en el sector de les telecomunicacions, opera a escala nacional i internacional, amb projectes d’àmbit públic i privat. “Integrem tot el cercle operatiu del canal de telecomunicacions; enginyeria de projectes: construcció de les infraestructures i manteniment de les mateixes”, ha explicat Molins. El grup es troba actualment en ple procés d’expansió en el sector de les telecomunicacions, organització i sistemes i energies renovables. Les noves instal·lacions permetran posicionar al mercat l’operadora vinculada al grup, Eports, que pel seu creixement sostingut necessitava unes noves instal·lacions, mentre que el grup necessitava posicionar estratègicament un ’hub’ que donés servei a la façana Mediterrània, entre Catalunya i Andalusia. “La situació estratègica de Tortosa, equidistant entre Barcelona i València i la presència d’Eports han estat determinants per captar una inversió que dinamitzarà l’activitat al nostre municipi i al conjunt del territori”, ha dit l’alcalde de Tortosa.

Pel que fa als perfils dels treballadors que ocuparà l’empresa seran de l’àmbit de l’enginyeria, informàtica, instal·lacions i administració. A la presentació del projecte també hi ha assistit el responsable d’Estudi Alado, Enric Alado, que s’ha encarregat del disseny de les instal·lacions interiors. “La nostra filosofia de negoci passa per comptar amb proveïdors locals sempre que sigui possible”, ha assenyalat el representant del grup Eacom.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia