Economia

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

D’acord amb el Pla Estratègic Granollers 2030 l’Ajuntament destinarà 80.000 euros a ajuts per a la creació de noves empreses

Un grup d’experts s’encarregarà de definir un pla de millora

Granollers s’ha proposat fomentar la seva capitalitat econòmica. Un dels reptes del projecte per a la promoció econòmica i comercial de la ciutat i del centre històric és el foment de l’activitat comercial singular i basada en la proximitat. En aquesta línia, l’Ajuntament destinarà 80.000 euros a ajuts per a la creació de noves empreses. Els ajuts s’incrementaran en el cas que l’activitat sigui un comerç al detall, una cooperativa o una proposta vinculada a la indústria cultural i creativa, també si s’ubica en un local buit comercial en planta baixa, dins la zona de baixes emissions (ZBE).

A Granollers gairebé el 90 % dels establiments comercials es troben dins de la trama urbana, fet que esdevé un factor de cohesió social i contribueix a la mobilitat sostenible. Segons les darreres dades de l’Observatori dels Centres Urbans de la Fundació Comerç Ciutadà, Granollers manté una bona salut comercial en el seu centre històric. L’any 2023, amb un 87,7 % d’establiments oberts, es va situar un 3,5 % per sobre de ciutats mitjanes amb nuclis històrics amb concentració d’activitat comercial similar.

Un pla de millora

Un nou grup de treball assessor format per persones vinculades a la ciutat, expertes en diversos àmbits ha estat l’encarregat d’analitzar la situació actual del nucli urbà . L’objectiu és definir un pla de millora que incideixi en l’entorn urbà, en l’ocupació dels locals, en la diversificació de l’oferta i en l’activitat cultural i d’oci entorn l’illa de vianants.

El grup d’experts està coordinat per Ramon Daví; activista social i cultural i compta amb Amadeu Barbany, que és empresari i botiguer de tercera generació i va coordinar el Grup de Comerç del Pla Nacional de Valors de Catalunya; Víctor Font, empresari; Teresa Llobet, gestora cultural; i Fina Jerez, professora i especialista en matemàtiques financeres i comissària del Tercer Pla Estratègic Granollers 2030.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia