Economia

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

El Departament d’Acció Climàtica efectua durant aquests dies els treballs a l’estació de bombament per garantir el correcte funcionament d’un dels vuit motors que han xuclar i impulsar l’aigua, instal·lades fa dotze anys. A banda, del manteniment i reparació dels motors que han estat dotze anys sense funcionar, la connexió efectiva de l’estació de bombament a la xarxa elèctrica era una altra de les tasques pendents per poder posar en funcionament tot el sistema.

Amb els treballs ja en marxa, Acció Climàtica preveu poder complir el compromís de poder posar en marxa la primera fase del regadiu el pròxim mes de desembre. Inicialment, abastarà 120 hectàrees de les 185 que inicialment es consideraven de regadiu i una vintena de pagesos adherits.

Culminar el projecte

De moment, la segona i tercera fase del regadiu es troben pendents de licitació a l’espera que la comunitat de regants concreti el seu aval per executar l’obra. Malgrat l’”escepticisme” que sempre ha envoltat el projecte, Gómez creu que la concreció de l’execució les obres -amb una inversió pública prevista de 35 milions d’euros- farà incrementar el suport dels propietaris. Assegura, fins i tot, que la concessió d’aigua de l’Ebre, de 8,52 metres cúbics diaris de mitjana i puntes màximes de fins a 10 metres cúbics per segon, permetrà no només donar cobertura al reg de suport sinó anar més enllà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.