Economia

El Banc Mundial afirma que la crisi alimentària continuarà fins al 2015

El president del Banc Mundial, Robert Zoellick, ha afirmat a Mèxic que la crisi alimentària mundial continuarà fins al 2015 amb els preus alts dels cereals, que ha descartat que puguin recuperar els nivells del 2004. Zoellick considera urgent que tots els països modifiquin les seves polítiques de producció alimentària amb la finalitat de garantir el subministrament dels cereals bàsics a la població.

A més, ha instat les nacions a buscar una nova generació de biocombustibles amb materials procedents de la cel·lulosa.

"Esperem un repunt de l'oferta d'aliments que permeti frenar els preus entre el 2009 i el 2010" ha dit Zoellick, que ha comparegut amb el ministre d'Hisenda de Mèxic, Agustí Carstens, després de firmar un préstec per 205 milions de dòlars per recolzar el programa sobre el canvi climàtic.

El funcionari ha afegit que actualment existeix un debat sobre l'ús de cereals i productes agrícoles, com el blat als Estats Units i la canya de sucre al Brasil, per promoure la producció de combustibles biològics sense encarir els preus dels aliments.

Zoellick ha assenyalat que la institució que dirigeix ha convocat tots els països socis perquè estableixin un fons d'emergència de 750 milions de dòlars per recolzar les nacions que tinguin problemes d'abastament d'aliments. Ha afegit que entre els requisits que establirà el Banc Mundial caldrà que els països comptin amb xarxes de protecció a les poblacions marginades.

Zoellick és a Mèxic des de dimarts com a part de la seva primera visita a l'Amèrica Llatina, que seguirà a Colòmbia.

En la seva compareixença davant els mitjans ha dit que el Banc Mundial ha estudiat els programes de combat a la pobresa de Mèxic i ha elogiat l'estratègia del govern mexicà per afrontar el canvi climàtic.

Abans Zoellick s'havia reunit amb el president mexicà, Felipe Calderón, amb qui ha coincidit en la necessitat de col·laborar per establir les bases de les polítiques públiques que garanteixin el patrimoni natural sense frenar el desenvolupament econòmic. Mèxic rep anualment diversos préstecs del Banc Mundial precisament per finançar el desenvolupament econòmic i social del país.

El titular del BM viatja aquest divendres a Colòmbia, on es reunirà amb el president colombià, Álvaro Uribe, i altres personalitats del país.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.