Economia

ECONOMIA

Confirmats 25 focus més de llengua blava i s’arriba a un total de 71

La Cerdanya i el Berguedà entren a la llista de comarques amb afectacions del virus a explotacions

El Departament d’Acció Climàtica ha informat de 25 nous focus de llengua blava a Catalunya, dels quals 13 són a explotacions d’oví, 11 de boví i 1 amb ambdues espècies afectades. D’aquesta manera ja són 71 els confirmats oficialment pel Laboratori Nacional de Referència d’Algete. Les comarques amb algun nou positiu confirmat són la Cerdanya i el Berguedà. Com ja ha passat amb els anteriors focus, els nous casos també són del serotip 8 del virus de la llengua blava. Actualment hi ha altres explotacions que s’estan investigant. La malaltia no afecta els humans i per tant el consum de carn i llet és segur.

La conselleria recorda que, entre les mesures establertes, hi ha la vacunació obligatòria dels animals d’espècies sensibles (boví i oví), així com mesures de control de moviments. La llengua blava o febre catarral ovina és una malaltia infecciosa i no contagiosa transmesa per vectors, en aquest cas algunes espècies de mosquit del gènere ’Culicoides’, i que pot afectar a remugants domèstics i salvatges. Donada la via de transmissió, l’única manera de reduir el risc d’aparició en una explotació o disseminació dins del ramat és l’aplicació de mesures de control vectorial (desinsectació d’animals i instal·lacions, així com eliminar o reduir llocs de cria de larves de ’Culicoides’).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia