Economia

Els ingressos de la Generalitat van caure un 5,6% el 2007 per la crisi immobiliària

Economia

El conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, ha manifestat la seva "preocupació" pels efectes perversos que l'actual model de finançament provoca en els ingressos de la Generalitat. L'exercici del 2007 ha posat en evidència que un model com l'actual, basat especialment en la venda de pisos, té uns efectes negatius en els ingressos del pressupost. Així, la recaptació de la Generalitat s'ha reduït 1.141 milions, un 5,6% en relació amb el pressupost aprovat per al 2007.
Castells ha manifestat la seva confiança en la "sensibilitat" del govern espanyol per arribar a un acord bilateral amb Catalunya per dissenyar un nou model de finançament abans d'aquest mes d'agost.

L'actual model de finançament s'ha de modificar, en primer lloc perquè així "obliga" la llei orgànica del nou Estatut i, per si això no fos suficient, també, "com argument addicional", pels efectes perversos que genera aquest model, massa vinculat al sector de la construcció i molt concretament a les operacions de compra i venda d'habitatges nous i de segona mà, que signifiquen el 35% de tota l'activitat constructora, ha explicat el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells.

El conseller d'Economia ha subratllat que les dades de la caiguda de recaptació dels impostos de la Generalitat fan "imprescindible" modificar l'actual model de finançament perquè mentre per una banda creix el superàvit financer de l'administració espanyola, l'administració autonòmica veu retallats els seus ingressos i per tant el seu dèficit.

Mesures de contenció
Tot i això, Castells ha insistit que la caiguda de 1.141 milions de la partida dels ingressos de la Generalitat no significarà traslladar aquesta xifra a un dèficit dels comptes catalans, perquè aquesta caiguda ja es va preveure per l'equip del Departament d'Economia i Finances l'estiu del 2007 i es van acordar amb el president José Montilla un conjunt de mesures de "contenció" de la despesa, cosa que farà que si hi ha dèficit sigui molt menor a la retallada dels ingressos, ha explicat Castells


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.