Economia

Girona

Bon juliol per al turisme, tot i un inici una mica fluix

Tot i no ser el mes de l’estiu més fort des del punt de vista turístic, aquest juliol s’està a punt de tancar amb bons registres d’ocupació i de volum de negoci, sobretot els que fan referència a la segona quinzena de mes.

El president de l’Associació de càmpings de Girona i de la Federació de Càmpings de Catalunya, Miquel Gotanegra, remarca que el juliol no ha estat mai un mes de plena ocupació i que, malgrat això, el sector al qual representa el tancarà amb una ocupació global del 70%; per tant, de les més altes dels últims anys. Gotanegra explica que el sector està consolidant la desestacionalització gràcies al turisme sènior centre i nord-europeu, que se sent atret per les bones temperatures i la no massificació dels mesos de maig i juny. “Això és bo per a la sostenibilitat del territori i per consolidar les plantilles i retenir talent”, diu, tot afegint-hi que es preveu una ocupació al voltant del 85% al mes d’agost.

La presidenta de l’Associació d’Apartaments Turístics de les comarques gironines, Ester Torrent, coincideix que aquest mes de juliol, sobretot la primera quinzena, ha estat bona, tot i que una mica més fluixa en general que la de l’any passat i respecte a les expectatives de les reserves anticipades. Segons ella, a última hora han quedat frenades, i ho atribueix en part a les eleccions franceses, atenent a la importància que el turisme francès té per al sector. Això no obstant, detalla que, durant la primera quinzena de juliol, l’ocupació s’ha situat en el 70% i, en la segona meitat ho farà superant aquesta mitjana. Per l’agost, la previsió és que es vorejarà la plena ocupació durant les tres primeres setmanes.

Torrent remarca que han recuperat el client internacional, sobretot l’anglès i l’irlandès, que havien baixat molt després de la pandèmia de la covid i, com a nota curiosa, informa que tenen molt de client d’alt poder adquisitiu dels Estats Units. Afirma que no sap ben bé a què atribuir-ho, i indica que, molt probablement, hi tenen a veure esdeveniments com ara la copa Amèrica.

Per la seva banda, l’alcalde de Castell Platja d’Aro, Maurici Jiménez, insisteix que el juliol s’ha mogut en dades a l’entorn dels mateixos visitants de l’any passat. Segons ell, en número absolut de vehicles, el 2023 es van assolir els 411.000, i que aquest 2024 són 399.000 a tres dies d’acabar el mes. “Pels nostres carrers hi passa un volum de visitants molt similar. Comerços i restauradors expliquen que sembla que hi hauria un volum de despesa menor, però són prudents i volen esperar a acabar la temporada per fer valoracions”, diu. La presidenta de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme Costa Brava Centre, Bàrbara Hallé, coincideix que la restauració nota entre setmana la falta del turisme de segona residència i que l’increment del turisme francès i nord-europeu ha ajudat a mitigar aquesta situació. Les xifres d’ocupació, però, són similars al 2023.

L’alcalde de Puigcerdà, Jordi Gassió, i la presidenta del Gremi d’Hostaleria de la Cerdanya, Núria Vidal, destaquen la importància que té per als registres turístics l’organització d’activitats, sobretot les esportives. L’ocupació a la comarca és del 69%. Gassió diu que Puigcerdà es consolida dins del panorama del turisme cultural català. Per la seva banda, el conseller comarcal de Turisme del Ripollès i alcalde de Camprodon, Xavier Guitart, diu que, tot i un inici de juliol irregular, s’estan acostant a les xifres anteriors a la covid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona

Bon juliol per al turisme, tot i un inici una mica fluix

Girona
La Vall d’en Bas

Festes majors per promocionar el producte local

La Vall d’en Bas
Desirée Gómez Cardosa,
analista de Tendències Educatives i Innovació de la UOC

“Caldrà oferir una renda bàsica per als exclosos de la IA”

Barcelona
SALUT

La sanitat va crear 7.000 llocs de treball a l’àrea metropolitana

Barcelona

Mutua de Propietarios obre parèntesi per pair compres

Barcelona

Vitaance compromet empresa i empleat amb l’esport i la salut

Barcelona
economia

La pensió mitjana dels catalans creix un 5,06% al juliol i se situa en 1.306 euros

barcelona
economia

Catalunya es manté el 2022 com el tercer territori que més recapta però el desè en recursos rebuts

barcelona
economia

Lleuger descens de l’atur, que se situa en el 9,41%

barcelona