Economia

Economia

Reus posa més autobusos per arribar als polígons

L’Ajuntament de Reus ha consensuat una bateria d’accions per millorar els polígons industrials de la ciutat. A partir de les trobades amb l’associació empresarial de Polígon Industrial de Reus s’han establert mesures de seguretat i mobilitat, sostenibilitat i innovació que es posaran en marxa de forma imminent amb la licitació de les obres d’asfalt d’alguns carrers del polígon AgroReus. En aquest marc, s’ha incrementat un 35% la freqüència dels autobusos urbans de les línies 30 i 31 per arribar als polígons.

El consistori també impulsarà un segell de qualitat per les empreses amb iniciatives sostenibles i ha posat en marxa taules de treball amb una consulta que promou la innovació i la formació de les empreses.

A més d’incrementar les freqüències i expedicions de busos urbans, ja es va fer al mes d’abril una campanya de mobilitat amb viatges gratuït per als treballadors d’AgroReus. Durant quinze dies es van fer 340 viatges. Ara també s’ampliarà la xarxa de carrils bici amb un nou tram fins a Recasens i Mercadé i una estació de la bicicleta compartida, la Ganxeta. Paral·lelament, es busca emplaçament al polígon per a un aparcament dissuasiu de camions i la Guàrdia Urbana fa un estudi per identificar els punts conflictius i el sentit d’alguns carrers per millorar.

En concret, l’actuació del pla d’asfalt inclou el tram del carrer d’Ignasi Iglesias entre el carrer de Cornudella de Montsant i el carrer de Recasens i Mercadé i des d’aquest darrer vial fins a les rotondes de la carretera T-11 i la cruïlla amb el carrer de Víctor Català. El pressupost de l’obra és de gairebé 300.000 euros i es licitarà amb el contracte d’obra del carril bici.

En l’àmbit de la sostenibilitat també es farà aviat una campanya per la retirada de les cobertes de fibrociment dels polígons industrials. Al cens fet a Reus hi consten 1.273 cobertes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.