Economia

Energia

La DO Terra Alta exigeix frenar la “massificació eòlica” a la comarca

La Denominació d’Origen (DO) Terra Alta ha exigit “frenar la massificació eòlica” a la comarca. L’organisme ha destacat que amb la instal·lació dels darrers projectes del 2023 ja hi ha 161 aerogeneradors a la Terra Alta i que si es materialitzen els tres nous parcs aprovats s’arribarà als 200. “Aquesta concentració eòlica de grans projectes a la comarca ja està per sobre d’allò que es pot assumir i esdevé una massificació eòlica que posa en perill l’entorn, el paisatge o la dinamització econòmica del territori, entre altres aspectes”, ha destacat la DO, que ha reclamat “defensar els paisatges agroforestals com a eix de construcció d’un potent projecte de desenvolupament enoturístic”, una iniciativa que es veu “compromesa” pels parcs eòlics.

En un comunicat, la DO han manifestat que “els territoris on estan instal·lades aquestes centrals no es veuen afavorits socioeconòmicament per la seva presència”. “Aquestes instal·lacions només aporten als pressupostos municipals el 3,4% del que facturen, tenint en compte que un 1,5% dels ingressos procedeixen de convenis que no sempre s’estan complint per part de les empreses”, han apuntat.

A més, qualifiquen de “marginal” l’impacte laboral a escala local de les centrals eòliques, ja que segons les seves estimacions “només generen 0,03 llocs de treball (fixes i eventuals) per cada MW instal·lat entre persones empadronades als municipis amb centrals eòliques”, el que significa un 0,3% del total de la població ocupada d’aquestes localitats. “Si només es tenen en compte els llocs de treball directes, les xifres baixen a 0,02 llocs de treball per cada MW instal·lat i un 0,2% de la població ocupada”, hi afegeixen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Energia

La DO Terra Alta exigeix frenar la “massificació eòlica” a la comarca

Batea
economia

Suspesa la cotització a de Grífols per una “discrepància comptable”

barcelona

El SOC incorpora la realitat virtual per ajudar a trobar feina i fa la prova pilot a Salt

SALT
EUROPA

El PIB torna a créixer un 0,3% a l’eurozona i a la UE en el segon trimestre

BARCELONA

Només la meitat de passatgers podran desembarcar dels creuers que venen de Roses

CADAQUÉS
economia

La inflació es modera al juliol i se situa en el 2,8%

barcelona
ECONOMIA

Un 40% de la superfície dels polígons de l’àrea de Barcelona està desocupada

Barcelona
Economia

Reus posa més autobusos per arribar als polígons

Reus
economia

CriteriaCaixa aconsegueix un préstec de 1.650 milions per les noves inversions

BARCELONA