Economia

economia

El BBVA frega els 5.000 milions de benefici el primer semestre en plena opa al Sabadell

La xifra de 4.994 milions de guanys durant els primers sis mesos de l’any suposa un 29% més i un rècord

Onur Genç diu que l’entitat no té “ni intenció ni necessitat” de millorar la seva oferta al Sabadell

Confiem plenament en l’èxit de la unió amb el Sabadell”, afirma el conseller delegat

El BBVA ha obtingut un benefici que frega els 5.000 milions d’euros el primer semestre de l’any. La xifra de 4.994 milions suposa un increment del 29% i un nou rècord per a l’entitat gràcies al “fort dinamisme” de l’activitat i el crèdit, informa el banc amb seu a Bilbao que ara es troba enmig del procés de l’opa sobre el Sabadell. “Confiem plenament en l’èxit de la unió amb Banc Sabadell, que donarà lloc a una entitat més forta i rendible, i amb major capacitat per acompanyar famílies i empreses en els seus projectes de futur”, ha assegurat el conseller delegat del BBVA, Onur Genç, que ha garantit que l’entitat no té “ni intenció ni necessitat” de millorar la seva oferta pel Banc Sabadell, que passa per lliurar una nova acció del grup per cada 4,83 a les mans dels accionistes de l’entitat catalana.

D’aquesta manera ha descartat qualsevol possibilitat que el BBVA millori la seva oferta als accionistes del Sabadell, per exemple amb un pagament en efectiu, i ha insistit que el canvi proposat a l’opa suposa una prima del 30% respecte a la cotització de finals d’abril o del 50% de la mitjana dels darrers mesos.

La filial estatal del BBVA ha generat un resultat atribuït de 1.790 milions, un 47,8% més, i això incloent els 285 milions de l’impost extraordinari a la banca. Els dipòsits de clients creixen un 7,1% interanual i sumen 430.984 milions, una empenta que situa els recursos totals dels clients en 611.959 milions, un 9,7 % més. Mèxic aporta al compte de resultats 2.858 milions, gairebé un 10% més, i Turquia aporta 351 milions, un 33 % menys, mentre que la divisió d’Amèrica del Sud s’anota 317 milions, un 12,3 % menys.

Segons ha detallat el banc aquest matí en una comunicació a la Comissió del Mercat de Valors (CNMV) prèvia a la presentació davant els analistes i la premsa, el segon trimestre en què ha entrat en el radar l’opa hostil al Sabadell ha estat el millor trimestre de la seva història, amb un benefici de 2.794 milions, un 38% més. El gruix dels guanys entre abril i juny es deu a l’activitat creditícia, que va augmentar un 10,7% en euros constants, amb una especial contribució del crèdit a empreses.

Nou rècord tot i l’impost

Els sis grans bancs –Santander, BBVA, Caixabank, Sabadell, Bankinter i Unicaja Ban– han sumat el primer semestre un benefici conjunt de 15.287 milions, un 28% més i tot un rècord per al sector. I això a pesar de l’impost temporal sobre la banca ideat pel govern espanyol, un gravamen que ha suposat gairebé 1.500 milions d’euros. Hisenda ingressa en concret 1.478,6 milions gràcies al gravamen extraordinari amb Caixabank (493 milions), Santander (335 milions), BBVA (285 milions) i Sabadell (195 milions) com els quatre principals contribuents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia