Economia

economia

El PIB creix cinc dècimes respecte al primer trimestre i se situa en el 2,9%

En la mateixa línia de l’espanyola, l’economia catalana creix un 0,8 en el segon trimestre de l’any

En la mateixa línia que l’espanyola, l’economia catalana va créixer un 0,8% en el segon trimestre de l’any i l’augment del PIB interanual se situa en el 2,9%, segons l’estimació avançada de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) publicada aquest dimecres. Les xifres són exactament iguals que les de l’economia espanyola, i se situen per sobre de la mitjana de la Unió Europea, que registra un creixement interanual del 0,7%, i del 0,3% entre trimestres. El creixement del 2,9% del PIB català suposa un augment de cinc dècimes respecte al primer trimestre (2,4%), i és el més elevat des dels primers tres mesos de l’any passat. L’impuls de la indústria (4,9%) explica l’increment, mentre que la construcció puja un 3,8%, l’agricultura un 2,4% i els un 2,3%.

L’augment de la indústria és de cinc dècimes respecte al trimestre anterior (4,4%). Les branques que més han contribuït al creixement industrial segons els indicadors de producció són la fabricació de vehicles de motor, la indústria alimentària, la indústria farmacèutica, la indústria química i la fabricació de productes informàtics.

Pel que fa al sector serveis, la variació és una dècima menor a la del primer trimestre, quan va ser del 2,4%. Les branques que més han contribuït a aquest creixement són l’hoteleria i restauració, el comerç a l’engròs, els serveis jurídics, els serveis de seguretat, els serveis informàtics i el comerç al detall.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.