Economia

COMERÇ

Els comerços de Tarragona estan molt poc digitalitzats

El nivell de digitalització del teixit comercial de Tarragona és bàsic i el seu marge de millora és “important”. Aquesta és la conclusió d’un estudi encarregat per l’Ajuntament en el marc del projecte Tarragona Centre Comercial Obert, finançat a través dels fons europeus Next Generation. S’ha fet una enquesta entre 400 establiments –només l’han conetstat 160– i l’estudi conclou que una quarta part dels comerços no estan digitalitzats ni tenen intenció de fer-ho. Menys de la meitat (un 42%) tenen un nivell inicial, una quarta part (26,3%) entenen la importància de la digitalització per al seu negoci i ni set de cada cent (6,9%) tenen un nivell avançat. Per tot, i amb la voluntat de transformar i enfortir el comerç de la ciutat, perquè esdevingui un referent, el consistori impulsarà una trentena de formacions sobre habilitats i capacitats digitals entre el sector.

Segons ha explicat el consistori, l’objectiu d’aquesta iniciativa era conèixer el grau de maduresa digital que tenien els comerços de Tarragona per poder aplicar polítiques de millora. Segons la regidora de Comerç, Montse Adan, molts dels professionals s’han mostrat predisposats a adaptar-se a les noves eines i plataformes. Segons la representant de l’empresa Procom Retail, encarregada de la realització de l’estudi, Montse Farré, les dades que s’han obtingut a Tarragona són perfectament aplicables a la resta de municipis catalans. “Hi ha una part de l’empresariat a qui li costa entrar al món digital”, ha afirmat Farrés, qui ho atribueix, entre altres, a l’envelliment del comerç. Tot i això, ha destacat que la gran majoria dels empresaris “entén i creu que la digitalització és un factor importantíssim pel seu negoci” i, per tant, és en aquest gruix on s’ha de treballar “per impulsar-los i ajudar-los a engegar processos de digitalització”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia