Economia

Eufòria borsària

Les borses de tot el món van experimentar ahir un espectacular rebot gràcies al revulsiu vingut des dels Estats Units: la confiança que va generar el rescat dels dos gegants hipotecaris, Freddie Mac i Fannie Mae, per part del govern nord-americà va rescatar també unes borses molt malmeses per les últimes males notícies sobre l'economia mundial.

Els principals mercats europeus van obrir la sessió amb fortes alces, que van ser secundades al migdia amb l'obertura de Wall Street, que mostrava la mateixa eufòria. Al final de la sessió, alces d'entre el 3% i el 4% a gairebé tots els parquets, amb l'Íbex rebotant un 3,7% després de perdre un 6% en les dues últimes sessions, dijous i divendres.

Alces importants
Si un sector va sobresortir ahir per sobre dels altres i va registrar les principals alces de la sessió a l'Íbex -al marge de Ferrovial-, va ser el financer. El líder va ser Bankinter, que va escalar un 6,6%, seguit del Popular (6,2%), del Santander (5,5%), del BBVA (5,2%), del Sabadell (4,7%) i de Banesto (4,4%).

A l'altra banda de l'Atlàntic, l'eufòria també es va notar en els parquets i en el sector financer, amb el Bank of America i el Citigroup entre els valors més alcistes de la sessió, però els dos gegants hipotecaris, Freddie Mac i Fannie Mae, van ser les grans víctimes de la sessió en perdre bona part del seu valor. I és que, si bé els inversors han rebut amb eufòria la intervenció de les dues companyies, ha estat per la seguretat que dóna a l'economia en general i al sector bancari i hipotecari en particular, però no confien que una companyia en procés de nacionalització sigui una bona aposta per fer créixer els seus diners.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Girona assoleix un nou rècord d’ocupació aquest juny

girona
economia

Nou rècord d’ocupació amb l’atur més baix dels últims 16 anys

barcelona
ECONOMIA

Fira pionera d’inserció per a persones més grans de 45 anys a Tortosa

Tortosa

Anglès Textil, una de les beneficiàries del PERTE de descarbonització

anglès
estat francès

Els mercats cotitzen a l’alça el resultat de les legislatives franceses

barcelona
economia

El lloguer s’enfila un 9,7% el primer trimestre de l’any i fixa un nou rècord

Barcelona
SOCIETAT

La UdL i la UAB impulsen la ramaderia de precisió

Lleida
economia

Foment s’oposa a l’ampliació dels impostos a la banca i les energètiques

barcelona

El Consorci Forestal català dona suport al pla de reactivació

sant feliu de buixalleu