Economia

Mont-ras ja té un hotel, i ben aviat, un altre

Es diu Mas de les Flors i té set habitacions

Encara se n'està tramitant la llicència d'obertura

El municipi de Mont-ras ja té un hotel. Es tracta del Mas de les Flors, instal·lat en una masia de fa prop de 200 anys que hi ha als afores de la vila, a la falda del massís de les Gavarres, a la zona del Pont d'en Miques. L'hotel ocupa una finca de 6.000 m². L'edifici disposa de set habitacions –cadascuna inspirada en una flor–, a més de diversos salons, tots ambientats d'acord amb l'estació de l'any.

El propietari, Josep Morgal, va adquirir la propietat fa uns sis anys. I, com que és paleta, va decidir condicionar-la com a hotel i gestionar-la ell directament. Al mateix temps, n'està tramitant l'obertura com a establiment hoteler.

L'alcalde de Mont-ras, Manel Montalban, va reconèixer que l'empresari ha sol·licitat la llicència, però que oficialment encara no la té. Montalban va explicar que li van donar llicència per fer les obres de condicionament de la masia, entre les quals hi havia la piscina, però que l'empresari “ha fet més obres del compte”.“Se li ha requerit un pla especial perquè es troba en sòl rústic”, va sentenciar l'alcalde, que va explicar que l'altre empresari que vol fer un hotel, a l'altre costat de la carretera de Mont-ras a Palamós, està seguint els tràmits urbanístics, començant pel pla especial.

El nou hotel, que serà el segon del municipi, s'està fent també en un mas, Can Savalls, del segle XVIII, que hi ha al barri de la Ciutadella. La finca, que fins fa poc servia de casa particular, ocupa 7,5 hectàrees i es preveu que l'establiment, de 4 estrelles, tingui 11 habitacions.

Abans d'aquests dos projectes, el primer hotel de Mont-ras havia de ser la conversió del restaurant Villa Cristina, a tocar de la carretera. Es preveia fer-hi una sala de festes i espectacles i un hotel. Però, al final, un cop obtinguts els permisos per a hotel, i davant la sorpresa de l'Ajuntament, es va convertir en un local on s'exerceix la prostitució, l'Eclipse.

Mas Molinas, l'Estable, la Palmera...

La masia de l'hotel Mas de les Flors té una llarga història. En el seu origen, era el mas Molinas, que agafava el cognom de la família que l'habitava. L'any 1966, els propietaris, Maria Falgueras i el seu fill Lluís Molinas, van decidir convertir el mas en un restaurant. Va ser el reconegut establiment de l'Estable. A més, el mas servia per oferir representacions teatrals, que van incloure, per exemple, obres de García Lorca.

Ara fa una vintena d'anys, els propietaris van decidir vendre's mas i negoci. I el nou propietari va decidir continuar el negoci de restauració. En aquesta ocasió l'establiment es va dir la Palmera, que va tancar fa una quinzena d'anys. I va estar tancar fins que el va adquirir l'actual propietari, que recentment ha decidit reobrir-lo com a restaurant i hotel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.