Economia

economia

L’atur juvenil mundial marca la xifra més baixa dels darrers quinze anys

La taxa de desocupació entre els menors de 25 anys se situa en el 13% l’any 2023, segons un estudi de l’Organització Internacional del Treball

La taxa d’atur entre els menors de 25 anys a escala mundial es va situar el 2023 en el 13%, xifra que equival a 64,9 milions de joves desocupats. Es tracta del nivell més baix dels últims quinze anys, segons un l’informe sobre ocupació juvenil publicat aquest dilluns per l’Organització Internacional de Treball (OIT) i recollit per l’agències internacionals.

L’organisme de les Nacions Unides espera que el percentatge de joves sense feina continuï baixant encara més aquest any i el 2025 fins a marcar el 12,8%.

Tot i aquesta millora en les taxes de desocupació juvenil, l’OIT adverteix que la situació no és la mateixa a totes les zones. En regions com els Estats Àrabs, l’Àsia Orienta i l’Àsia Sud-oriental, i el Pacífic, les taxes d’atur juvenil van ser més altes el 2023 que el 2019.

Per altra banda, l’informe adverteix de la falta d’avanços en l’obtenció d’ocupacions decents en el cas dels joves que sí que treballen, ja que a escala mundial “més de la meitat dels treballadors joves tenen una ocupació informal”. De fet, segons detalla, només en les economies de renda alta i mitjana-alta la majoria dels treballadors joves tenen una ocupació fixa i segura, mentre que tres de cada quatre treballadors joves dels països amb renda més baixa només aconseguiran una ocupació com a autònoms o un treball temporal remunerat.

L’informe també indica que la “tendència mundial cap a la precarització de la mà d’obra és font de creixent angoixa entre els joves que s’esforcen per avançar cap a la independència econòmica i les següents etapes de la vida adulta”.

“Cap de nosaltres pot esperar un futur estable quan milions de joves de tot el món no tenen una feina decent i, a conseqüència d’això, se senten insegurs i incapaços de construir una vida millor per a ells i les seves famílies”, ha destacat Gilbert F. Houngbo, director general de l’OIT, en un comunicat aquest dilluns. L’organisme de l’ONU també adverteix en el seu informe del preocupant nombre de joves de 15 a 24 anys que no tenen feina, ni estudis ni formació. L’any passat, segons l’estudi, un de cada cinc joves (20,4% de la població mundial) formava part d’aquesta categoria i dos de cada tres d’aquests joves eren dones. A més, els homes joves s’han beneficiat molt més de la recuperació del mercat laboral que les dones joves.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

L’atur juvenil mundial marca la xifra més baixa dels darrers quinze anys

barcelona
economia

El Prat bat un nou rècord al juliol: més de 5 milions de passatgers

barcelona
economia

Es dispara el nombre de persones i empreses que no poden fer front als seus deutes

barcelona
VILOBÍ D’ONYAR

L’aeroport de Girona-Costa Brava supera el milió de passatgers

VILOBÍ D’ONYAR
economia

L’aeroport del Prat supera els cinc milions de passatgers al juliol i bat un nou rècord històric

El Prat de Llobregat
GIRONA

Joieria Quera obre la seva quarta botiga física a Sant Sebastià

GIRONA
L’ALTRA POTA DE LA MAJORIA

La clau d’una caixa d’obertura retardada

Barcelona
Informació especial

Impactar una marca en tres segons

Consultora de comunicació de Lleal Tulsà

L’Estat inverteix el 45% del que pressuposta

Barcelona