Economia

El ministre adverteix a les elèctriques que no s'apujarà la tarifa si no hi ha acord

El ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, ha advertit aquest dilluns que, si el ministeri i les companyies elèctriques no arriben a un acord sobre quant s'ha d'apujar l'electricitat l'1 de gener per reduir el dèficit tarifari, no hi haurà increment. Això provocaria que el dèficit augmentés encara més.

Segons el ministre, l'electricitat no s'apujarà tant com publiquen diversos mitjans, que situen l'increment entre el 7 i el 8%. Sebastián ha explicat que estan treballant en un acord que englobi consumidors i empreses elèctriques. Abans que s'acabi l'any, el consell de ministres hauria d'aprovar l'increment de preus de l'electricitat.

Sebastián ha assegurat no autoritzarà l'augment de tarifes si no és "raonable i raonat".

Pel ministre, la solució del dèficit ha de passar perquè les companyies elèctriques "hi facin la seva aportació", com ho fan els consumidors i com ho farà també el govern espanyol a través dels pressupostos generals. El ministre creu que no poden ser "només els consumidors" qui resolguin el dèficit.

Companyies i ministeri estan immersos en el debat de com s'ha de resoldre l'anomenat dèficit tarifari que suma una quantia de 15.000 milions d'euros. La diferència entre el que paga l'usuari i el que li costa a la companyia generar l'energia és el dèficit tarifari actual.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.