Economia

Sis bancs centrals es coordinen per injectar 125.543 milions d'euros

Economia

El Banc Central Europeu (BCE), la Reserva Federal Nord-americana (Fed) i els bancs centrals d'Anglaterra, Canadà, Japó i Suïssa, han anunciat avui que portaran a terme una acció coordinada per injectar liquiditat en els mercats financers internacionals de 125.543 milions d'euros.

"Els bancs centrals seguim treballant junts i prendrem les mesures oportunes per plantar cara a les pressions en curs" sorgides arran de la situació als Estats Units, han indicat en un comunicat. A més, aquesta iniciativa, juntament amb altres injeccions de liquiditat adoptades en els últims dies pels diferents bancs centrals, "estan dissenyades per millorar les condicions de liquiditat en els mercats financers mundials".

Aquesta decisió dels bancs centrals es produeix després que s'agreugés la situació dels mercats després de la fallida de Lehman Brothers i el rescat de l'asseguradora d'AIG per part de la Reserva Federal. Morgan Stanley negocia la seva venda per evitar la fallida i Europa Lloyds ha anunciat avui la compra del banc britànic HBOS davant dels problemes de solvència.

Amb tot, la situació d'aquestes entitats pot constituir només la punta de l'iceberg, ja que segons alguns experts hi ha moltes altres entitats, no només als Estats Units, sinó també Europa, amb greus problemes de solvència.

L'Íbex-35 puja tímidament
El parquet madrileny ha obert la sessió d'avui amb una pujada del 0,53%, que permetia a l'Íbex-35 situar-se al nivell de 10.700 punts, de manera que recupera part del pronunciat descens que va registrar ahir per la por de noves fallides.

A Europa, els principals indicadors també mostraven un comportament positiu en l'obertura de la jornada, tot i que amb repunts més tímids que Madrid. Així, París pujava un 0,09% i Frankfurt, un 0,05%.

Al mercat de divises, l'euro guanya lleugerament posicions respecte al dòlar i al començament de la sessió borsària d'avui el canvi entre les dues monedes quedava fixat en 1,4332 unitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Unió Europea

Brussel·les estudia multar la xarxa social X per incomplir la Llei de serveis digitals

Barcelona
economia

En marxa el sistema per nodrir d’energia elèctrica els vaixells de la zona de contenidors del Port de Barcelona

Barcelona
economia

Els preus s’apugen sis dècimes a les comarques gironines al juny

girona

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

Xerta
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA