Economia

ECONOMIA

La Jonquera lidera la despesa estrangera a la demarcació

La gran majoria dels clients són francesos

La Jonquera ha aconseguit posicionar-se al sector turístic de compres, fins al punt de liderar la despesa del visitant estranger a la demarcació de Girona. Són dades del Big Data CaixaBank Research recollides per l’agència Efe. La informació s’ha obtingut a partir de terminals en punt de venda (TPV), el dispositiu que utilitzen els establiments per al cobrament amb targeta i control de la gestió diària. Com a referència, el pes del visitant internacional a la demarcació sobre el total de moviment de targetes físiques va assolir el 2023 el 20,3% i va pujar a 1.402,7 milions de euros, sempre tenint en compte que manca el comerç electrònic i les transferències de pagament d’allotjaments que es fan per vies al marge del TPV.

De França

Els francesos, al capdavant de la llista de països, van suposar un 55,3% de tot aquest dispendi, seguits ja molt de lluny dels ciutadans procedents dels Països Baixos amb un 8,7%. La Jonquera és l’únic municipi de la demarcació on la despesa del visitant estranger va superar els 200 milions d’euros el 2023, principalment en restauració, alimentació i consum. En canvi, el pes del turisme domèstic, el que procedeix d’algun punt de la geografia de l’Estat espanyol, es va quedar en un 11,2% a les comarques gironines i en un 5,7% a la Jonquera.

Als supermercats habituals d’aquesta població fronterera, se li va sumar, l’any 2013, un gegant, Gran Jonquera Outlet and Shopping, que va produir un canvi en el flux de visitants. Aquest complex comercial rep molts visitants del sud- oest de França convertint-se en un reclam publicitari anunciat en diferents pàgines webs. Gran Jonquera va rebre l’any passat, segons han explicat fonts del complex comercial a Efe, prop de 6 milions de clients, i van ser els mesos de maig, juliol i agost els de més afluència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

La Jonquera lidera la despesa estrangera a la demarcació

LA JONQUERA
economia

La venda de turismes d’ocasió creix un 3,7% a les comarques gironines

girona
economia

La renda dels barcelonins creix un 8% el primer trimestre del 2024

BARCELONA
agricultura

Augmenten les segones collites de blat de moro a Ponent

LLEIDA
economia

La producció d’oli d’oliva caurà un 60% a Tarragona i l’Ebre

Reus
política

La CUP llença un espot per denunciar la massificació turística a Catalunya

barcelona
BEGUR

Reclamen la readmissió del delegat dels treballadors d’Innova Coptalia

BEGUR
economia

Els treballadors de la planta de compostatge de Botarell faran vaga indefinida a partir del 23 d’agost

Botarell

Els preus es contenen amb un creixement interanual del 2,7% al juliol

GIRONA