Economia

ECONOMIA

La Paeria assessora en un any més de 100 veïns interessat a crear una empresa

El servei d’assessorament de la Regidoria de Promoció de Lleida ha atès un total de 132 persones en un any, des del juny de 2023 fins al juliol de 2024. Aquest servei té com a finalitat prestar consell a aquelles persones amb interès per muntar la seva pròpia empresa. En concret, el personal tècnic de la regidoria facilita assessorament a les demandes sobre ajuts i subvencions, orientació sobre els aspectes relacionats amb la creació d’una empresa, ajut en la realització d’un pla d’empresa, assessorament sobre tràmits de constitució, formes jurídiques, aspectes legals, comptables i fiscals, modalitats de finançament, així com altres aspectes relacionats.

Per sectors, cal destacar que el 78% de les consultes realitzades han estat relacionades amb iniciatives que volen emprendre una activitat en el sector serveis. Així, l’11% de les demandes es referien a activitats de caire industrial; el 7%, a activitats agroramaderes; i el 4%, a activitats lligades al sector de la construcció.

Amb el servei d’assessorament, la Paeria pretén fomentar l’emprenedoria i impulsar l’activitat econòmica a la ciutat, ja sigui fent acompanyament, donant informació o aclarint dubtes per a la creació d’empreses. De les 132 persones ateses en l’últim any, 81 han rebut assessorament durant el que portem de 2024. D’aquestes, 37 són dones i 44, homes.

Pel que fa al perfil professional de les persones usuàries del servei que ofereix la regidoria, el 73% tenien feina el moment de fer la consulta, ja sigui per compte propi o aliè.

D’altra banda, el 41% de les persones ateses tenen estudis universitaris; el 25% tenen estudis de cicles formatius de grau superior; el 6%, cicles formatius de grau mitjà; el 12%, batxillerat; el 9%, educació secundària obligatòria; i el 7% educació primària obligatòria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.