Economia

àFRICA

Descobreixen a Botswana el segon diamant més gran de la història

La gemma, de 2.492 quirats, només queda per darrera del Cullinan, de 3.106 quirats i que va ser trobat el 1905 a Sud-àfrica

El tercer diamant més gran va ser desenterrat el 2015 a la mateixa mina

Un diamant de la mida d’una poma i gairebé mig quilo de pes. Així és l a impressionant peça que l’empresa Lucara Diamonds ha descobert a la seva mina de Karowe, a Botswana.

La companyia canadenca ha destacat en un comunicat que els seus 2.492 quirats (498,4 grams) el converteixen en un “un dels diamants en brut més grans mai descoberts”, només per darrere del Cullinan. Aquesta pedra, trobada el 1905, en una mina del Transvaal, a l’actual Sud-àfrica, feia 3.106 quirats. Posteriorment va ser dividida en peces més petites, algunes de les quals formen part de les joies de la corona britànica. La tercera posició és per al diamant Sewelô, de 1.785 quirats i que també va ser desenterrat per Lucara Diamonds a Botswana, el 2019.

El president de la companyia, William Lamb, ha assegurat que estan “entusiasmats amb la recuperació d’aquest extraordinari diamant de 2.492 quirats”. Lamb ha destacat que la troballa no només mostra “el notable potencial” de la seva mina de Karowe, sinó també la seva “capacitat de recuperar intacta una pedra tan massiva i d’alta qualitat”. El directiu ha explicat que la pedra ha estat detectada gràcies a la tecnologia de transmissió de raigs X Mega Diamond Recovery que la Lucara va instal·lar el 2017 a la mina per identificar i preservar grans diamants.

A més de l’última troballa i la del diamant Sewelô, Lucara també pot presumir del Lesedi La Rona, una pedra de 1.109 quirats desenterrada el 2015 a Karowe. “Aquest descobriment reforça la posició de Karowe com a mina de diamants de classe mundial i posa de manifest l’èxit continuat de la nostra estratègia de desenvolupament operativa i subterrània”, ha celebrat Lamb. Segons ell, la troballa “simbolitza l’ascens continuat de Botswana com a líder mundial en la producció de diamants”. Situat al sud d’Àfrica, Botswna és un dels principals extractors de diamants del món. Aquesta activitat representa el 80% de les seves exportacions.

Lucara ha presentat oficialment el diamant al president del país, Mokweetsi Masisi, en un acte celebrat a l’oficina presidencial a la capital, Gaborone. L’executiu ha destacat que és “el diamant més gran [desenterrat] fins avui a Botswana”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Laboral

Els treballadors de la planta de compostatge Secomsa, de Botarell, ajornen la vaga

Botarell
àFRICA

Descobreixen a Botswana el segon diamant més gran de la història

Barcelona
Estats Units

Les actes de la Fed suggereixen que al setembre podria rebaixar els tipus d’interès

Economia

CCOO manté la vaga al Port Olímpic coincidint amb la Copa

Barcelona
Comerç

La Xina investigarà els subsidis a les importacions de lactis europeus

Barcelona
ECONOMIA

La Paeria convocarà una cimera per impulsar la capitalitat hortofructícola de Lleida

Lleida
Economia

Bones perspectives de collita de la figa d’Alguaire gràcies a les altes temperatures

Alguaire
Economia

L’Ajuntament tanca sis parades dels antics ocellaires de la Rambla

Barcelona
unió europea

Brussel·les revisa a la baixa els aranzels als cotxes elèctrics xinesos

barcelona