Economia

Bèlgica, Holanda i Luxemburg controlaran el banc Fortis

Fortis quedarà sota control públic, segons l'acord arribat avui per les autoritats de Bèlgica, Holanda i Luxemburg, que injectaran a l'entitat un total d'11.200 milions d'euros a canvi del 49% del capital de les divisions de banca a cadascun dels tres països.

L'Estat belga aportarà 4.700 milions d'euros, l'holandès 4.000 milions i el luxemburguès 2.500 milions d'euros. Amb aquesta decisió, els tres governs tracten de garantir l'estabilitat de Fortis, una de les entitats europees que s'ha vist més afectada per les turbulències financeres.

Comissió Europea
La CE ha assenyalat avui que el rescat del banc belga-holandès Fortis respecta a priori les regles comunitàries sobre ajudes públiques. Brussel·les assegura que la nacionalització parcial no constitueix una ajuda pública i creu que les "mesures d'acompanyament" per garantir l'estabilitat financera de l'entitat, que encara es troben en procés de discussió, respectaran la normativa perquè s'estan dissenyant en contacte amb la comissària de Competència, Neelie Kroes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.