Economia

ECONOMIA

Barcelona va superar l’ 1,9 milions de creueristes entre gener i juliol

Barcelona va superar els 1,9 milions de creueristes entre el gener i el juliol, un 3,8 % més respecte al mateix període del 2023, mentre que el transport de mercaderies va superar els 41,9 milions de tones, un 10,8 % més. Son dades facilitades per Ports de l’Estat que recullen que a l’Autoritat Portuària de Barcelona la van seguir la de les Balears, amb prop d’1,3 milions creueristes, un 0,7 % més, i Las Palmas, amb 963.752, un 12,8% més. Barcelona també va acollir el nombre més gran de vaixells de creuer fins el juliol, amb 398 unitats, un 6,1 % menys que un any abans; seguida de les Balears, amb 382, un 1,3 % menys; i Las Palmas, amb 350, un 5,7% menys. El nombre de passatgers de creuer que va passar pels ports espanyols en els set primers mesos de l’any va augmentar un 5,7 % respecte al mateix període del 2023 i va vorejar els 6,5 milions.

Paral·lelament, el Port de Barcelona va acumular més de 41,9 milions de tones de mercaderies transportades entre gener i juliol, un 10,8 % més que en el mateix període de l’any anterior. En el conjunt dels ports de la resta de l’Estat, el trànsit de mercaderies va créixer un 3 % en els set primers mesos de l’any respecte al mateix període del 2023, fins a superar els 330,3 milions de tones, volum que se situa un 0,9% per sota dels gairebé 333,3 milions de tones abans de la pandèmia.

Segons Ports de l’Estat, en els set primers mesos de l’any, la situació de violència al mar Roig està forçant el desviament de rutes marítimes tradicionals, cosa que impacta en l’increment de mercaderies pels ports espanyols, especialment pel que fa al trànsit de contenidors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.