Economia

economia

La collita de sal del delta de l’Ebre es preveu “molt bona”

Podria arribar a les 120.000 tones

L’empresa Infosa preveu recuperar els estocs de seguretat

L’ambient sec i la manca de precipitacions beneficia la collita de sal del delta de l’Ebre. Les previsions apunten que serà “molt bona” però no de rècord com l’any passat. Es podria arribar a les 120.000 tones, segons l’empresa Infosa, que explota les salines dela Trinitat, a la punta de la Banya. Aquesta setmana han començat els treballs de recol·lecció de la sal. Esperen recuperar els estocs de seguretat de l’empresa que es van reduir a causa del temporal Gloria. “Portem dos anys amb una sequera important que a nosaltres, en aquest cas, ens va bé perquè afavoreix molt l’evaporació i la cristal·lització de la sal”, assegura a l’ACN el gerent d’Infosa, Joan Sucarrats. L’empresa en les darreres campanyes ha treballat per introduir millores en el moviment de les aigües, la cristal·lització i en altres infraestructures del procés productiu. La climatologia és un dels punts clau: força vent i moltes hores d’insolació. Si el temps es manté estable durant les tres pròximes setmanes, el que s’allarguen els treballs de recol·lecció, es preveu una bona collita. Així, s’arribaria a les 120.000 tones de sal, superant de llarg la mitjana d’entre 95.000 i 100.000 tones que venia sortint durant els últims temps. Tot i que no tornarà a ser la campanya extraordinària de l’any passat, amb un rècord de 140.000 tones recol·lectades, l’empresa respira cert optimisme davant la repetició d’una producció elevada.

Un 70% de la sal produïda al delta de l’Ebre va directament cap a l’exportació, principalment a països de la Unió Europea però també cap als Estats Units, destinació on s’envia més d’un 20% de la producció, segons dades de la mateixa empresa. Sucarrats explica que en els darrers anys hi ha hagut un increment constant de la demanda. Pel que fa als usos, l’industrial és un dels principals clients de la sal d’Infosa, al voltant d’entre un 80% i un 85%, amb la venda de sal per a piscines el tractament d’aigües o també la producció agroindustrial. Només entre un 15 i un 20% es destina a la venda per al sector de l’alimentació en supermercats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Una vintena de restaurants participaran a l’Enfiga’t durant aquest setembre

FIGUERES
economia

La collita de sal del delta de l’Ebre es preveu “molt bona”

La Ràpita
ECONOMIA

Barcelona va superar l’ 1,9 milions de creueristes entre gener i juliol

Barcelona

Set petits productors d’ous ecològics creen la cooperativa La Dotzena

GIRONA

Creixen les iniciatives per fer escalar l’economia als Pallars

Barcelona
Daniel Altimiras
President del centre tecnològic Eurecat

“La pime té encara molt recorregut a fer en R+D+I”

Barcelona

Arquia tindrà aviat la seva versió en banca digital

Barcelona
Agricultura

Arrenca la collita d’ametlla a Lleida amb bona previsió als camps de regadiu

Sarroca de Lleida
agricultura

La sequera farà caure la collita de raïm a la meitat

barcelona