Economia

Una vintena de restaurants participaran a l’Enfiga’t durant aquest setembre

Figueres tornarà a celebrar, del 9 al 22 de setembre, la campanya gastronòmica Enfiga’t per posar en valor la figa i la cuina de l’Alt Empordà. Hi participaran una vintena de restaurants figuerencs i de la resta de la comarca que oferiran tapa, plat, postres o menú amb la figa com a producte principal. Es tracta d’una iniciativa organitzada per Comerç Figueres Associació i el col·lectiu La Cuina del Vent –amb el suport de l’Associació d’Empresaris d’Activitats d’Hostaleria de l’Alt Empordà-, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Figueres.

La figa és un fruit de temporada de juliol a octubre i té una rellevància i relació històrica, gastronòmica i cultural amb Figueres i l’Alt Empordà. La finalitat d’aquesta acció conjunta és la de promocionar la gastronomia de l’Empordà i de la ciutat a través del producte i del talent culinari i creatiu dels restaurants, i incentivar la resta d’activitats implicades en el territori.

La proposta a oferir és lliure per part de cada establiment, tant en preu com en format, tot i que és indispensable que la figa sigui protagonista en cadascuna de les propostes que es presentin. Els restaurants que ja han confirmat la seva participació són: La Taverna del Barri Vell, Can Jeroni, El Pelegrí (Hotel Pirineos), Sentits Gastrobar, Tony’s Figueres, Txot’s, Dynamic, Càlid Cafè, Granada Vins, Sumac, Amiel&Molins i Restaurant Camping Masnou by Pep Amiel, Falconera, Orígens i El Portal de Bàscara. És previst que en els propers dies se n’hi afegeixin més –la informació s’actualitzarà al web www.comercfigueres.com .

Showcooking

El dissabte 14 de setembre (11 h) hi haurà un showcooking a la plaça Catalunya de la mà del col·lectiu gastronòmic de La Cuina del Vent, el grup de professionals i establiments gastronòmics que tenen per objectiu promocionar la terra, la cuina, la cultura i la tradició de l’Empordà, amb la participació d’un establiment associat a Comerç Figueres Associació.L’Enfiga’t se celebra per segon any seguit i recupera la campanya Menja’t la Figa que s’havia iniciat el 2006.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.