Economia

economia

El turisme estranger a Catalunya ja s’enfila a xifres d’abans de la pandèmia

Enmig d’un desordenat debat polític, social i, per descomptat, econòmic sobre l’impacte del turisme, Catalunya continua registrant unes xifres que corroboren que aquest 2024 haurà estat un any més que òptim pel sector. Així ho certifica una font de referència com és l’Institut Nacional d’Estadística (INE), i que revela que durant el passat mes de juliol el país va rebre fins a 2.384.535 visitants estrangers, el que representa un increment del 3,7% respecte el mateix període de fa un any i un 0,67% més que el 2019 superant, per tant, els registres anteriors a la pandèmia de la Covid. Amb aquestes dades a la mà, Catalunya es va situar com la segon destinació preferida de l’Estat en el setè mes de l’any, només per darrere de les Balears, i en l’acumulat entre gener i juliol Catalunya ha estat el territori que més turistes de fora ha rebut, fins a 11,5 milions, un 10,5% més que el 2023.

Aquests indicadors de l’INE, sumats a d’altres que han anat brollant en els últims dies, apunten amb total nitidesa que Catalunya s’encamina a tancar un any de rècord per al sector, ja que l’agregat en els set primers mesos de l’any ja ha assolit la xifra més alta de visitants d’una sèrie històrica que remunta al 2016. Un període on, fins ara, el màxim el marcava el 2019, amb gairebé 11,3 milions de turistes, i que representen 178.000 menys dels que ja s’han comptabilitzat enguany. Fins a la data, el l juliol ha estat el mes que més turistes han arribat tot i que, paradoxalment, el d’enguany no ha estat el que fixa un màxim històric de l’INE sinó que va ser el del 2017, amb més de 2,55 milions d’arribades.

Pel que fa a despesa, de mitjana, els turistes que han fet cap a Catalunya van gastar 220 euros per persona i dia, un euro menys que fa un any i 21 euros més que el 2019. La seva despesa total es va enfilar fins als 3.127,32 milions d’euros, un 2,1% més que l’any anterior. Cal tenir en compte, però, l’impacte de la inflació. Ressalta també que en els set primers mesos de 2024 Catalunya s’ha posicionat com la comunitat que ha concentrat més despesa de tot l’Estat, un 18,9% del total.

Al conjunt de l’Estat durant el juliol van arribar gairebé 10,9 milions de turistes internacionals, un 7,3% més que fa un any. En la mateixa línia que Catalunya, en els set primers mesos de l’any la xifra de visitants ha assolit la seva xifra més alta, fregant els 53,4 milions -un 12% més que fa un any. Per país de residència, mirant únicament el setè mes de l’any van ressaltar els visitants procedents del Regne Unit (2,05 milions) i els francesos (1,6 milions). Respecte del 2023 ressalta l’augment dels turistes vinguts dels Països Baixos (+16,5%), Estats Units (+11,3%) i Bèlgica (+10,2%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia