Economia

Rubau construirà una autopista a Mèxic per valor de 200 milions d’euros

L’empresa gironina Rubau, juntament amb la mexicana Vise, ha aconseguit la concessió pel disseny i construcció d’una autopista a Mèxic, per valor de 200 milions d’euros. El contracte també contempla l’explotació de la via que unirà les localitats de Silao i San Miguel de Allende durant 30 anys. Tanmateix, la concessió preveu que les empreses rehabilitin i explotin també el tram d’autopista entre Silao i Guajanato, que ja existeix. Es tracta d’un projecte en el qual s’hi van presentar una quinzena d’empreses i que, finalment, s’ha adjudicat al consorci format entre la gironina Rubau i la mexicana Vise. L’obra suposa una inversió aproximada de 300 milions d’euros, 200 dels quals dedicats a la construcció de la via.

El punt de partida és la remodelació íntegra de l’autopista propietat del país que uneix les ciutats de Silao amb Guanajuato, situades a l’estat de Guanajuato, al centre de Mèxic. De la quantitat total a invertir, per a aquesta actuació es destinaran 27 milions d’euros i consistirà en la reubicació de la zona de peatge i en l’ampliació dels carrils, passant dels cinc actuals fins a vuit. Un cop acabada aquesta actuació, les dues concessionàries continuaran administrant aquesta via, encarregant-se de la seva operació, conservació i manteniment.

A banda, la nova autopista entre Silao i San Miguel d’Allende permetrà millorar la comunicació i la connectivitat a l’estat de Guanajuato. Entre altres coses, servirà per agilitzar el trànsit entre les dues localitats, separades per uns 86 quilòmetres. A més, també contribuirà a impulsar i connectar turísticament la regió Valle de la Independencia amb l’Aeroport Internacional del Bajío, tota la zona oest de l’estat i la part central de Mèxic.

Consolidada a Mèxic

La firma gironina està consolidada al país centre-americà. De fet, Rubau es va associar per primera vegada amb la constructora mexicana Vise el 2010, quan les dues companyies van guanyar la licitació de la concessió per 30 anys per rehabilitar, construir i operar el Libramiento de Celaya. Es tracta d’una autopista de peatge que va està plenament operativa el 2013 i que consta d’una circumval·lació de dos carrils de 12,93 quilòmetres i una altra addicional de quatre carrils de 16,45 quilòmetres.

El 2014, Rubau va aconseguir el seu segon projecte concessionat a Mèxic, amb el contracte de construcció i operació del Libramiento de Ciudad Obregón, a l’estat de Sonora, amb una longitud de 34,2 quilòmetres. Aquesta autopista es va inaugurar parcialment el 2017 i ha estat l’única valorada amb 500 punts sobre 500 per la Secretaria de Comunicacions i Transports. Finalment, el 2016, Rubau Mèxic va guanyar la licitació per construir els tallers i les cotxeres, així com l’equipament del Tren Interurbà de Mèxic-Toluca per una quantitat superior als 43 milions d’euros.

Actualment, en una Unió Temporal d’Empreses (UTE) al 50% amb la desenvolupadora d’infraestructures Hycsa, Rubau està duent a terme les obres de conservació, rehabilitació i modernització de les carreteres entre Maravatío-Irimbo, Irimbo- uxpan i Tuxpan-Zitacuaro. Aquest projecte és propietat de la Red de Carreteras de Occidente. El pressupost d’aquesta actuació és d’uns 84 milions d’euros i està previst que la seva execució acabi el 2026.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

El preu dels pisos nous puja un 9,5%, l’augment més elevat des del 2016

barcelona

Rubau construirà una autopista a Mèxic per valor de 200 milions d’euros

GIRONA

Els comerciants temen la marxa de grans cadenes a l’Outlet de la Jonquera

FIGUERES

El grup empresarial de bombes d’aigua ESPA compra BAICO

banyoles

Unió de Pagesos preveu una collita d’arròs “normal” amb 140 milions de quilos

Deltebre
pacífic sud

Nova Zelanda elevarà fins als 56 euros per persona la taxa turística

barcelona
economia

Catalunya té 8.707 aturats més pel final de temporada estival

barcelona

L’atur puja un 3,2% a la demarcació el mes d’agost

GIRONA

Unió de Pagesos denuncia “l’opacitat” a la Llotja de Reus per fixar els preus de la fruita seca

Reus