Economia

Detectat a Lleida un cas de malaltia de la llengua blava

Ramaderia

Aquesta setmana s’ha detectat un cas de llengua blava en una explotació de Lleida, cosa que converteix Catalunya oficialment en una zona afectada per la malaltia, com ja ho són França, Alemanya, la Gran Bretanya i els Països Baixos. Així ho va revelar ahir el sindicat agrari JARC. La llengua blava és una patologia que transmet un mosquit i que afecta el bestiar boví i oví de bona part d’Europa. No es contagia als humans, però causa importants pèrdues econòmiques al sector.

El departament d’Agricultura de la Generalitat va emetre el 6 d’agost una ordre per la qual obligava a vacunar tota la cabana ramadera catalana com a mesura de prevenció. JARC va recordar ahir que “quan una zona comença amb les vacunes, ja es considera regió afectada”.

Referint-se a l’animal malalt de Lleida –que ja ha estat sacrificat–, el sindicat recorda que “per ara és l’únic cas que s’ha detectat a tot Catalunya, però era d’esperar, perquè les condicions meteorològiques d’aquests dies són propícies per a l’aparició de la malaltia”. L’organització agrària tem que apareguin nous casos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.